Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
29/05/2023 00:38:24

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Equipaments
De l'A a la Z

Equipaments - De l'A a la Z

Identificació

Biblioteca Montserrat Roig

La Biblioteca Montserrat Roig esdevé un centre de difusió i d'activitats culturals, i també de formació en noves tecnologies. Esdevé un aparador cultural, fomenta el gust per la lectura i facilita l'accés lliure i gratuït a la informació i al coneixement. La remodelació i ampliació de l'edifici de 2017 la converteix en un espai per desenvolupar-hi tot tipus d'inquietuds culturals.

Consulta els horaris

Planta baixa

 • Àrea infantil i Espai família  - Una zona molt més gran, amb racons per a l'estada dels petits lectors, en funció de l'edat.
 • Sala multimèdia - Amb 15 ordinadors, sistema de projecció i impressora 3D.
 • Sala "El temps de les cireres" - Un espai acollidor per fer tallers de diferents disciplines.

Planta 1

 • Recepció i informació.
 • Autonomia en el préstec - Les persones usuàries gestionaran elles mateixes el préstec. Es podrà fer el retorn de documents les 24 h des del caixer exterior de l'edifici.
 • Aquí ve de gust llegir! - Espais més confortables dedicats a la lectura de diaris i revistes, guies i literatura de viatges, així com a imatge i so.

Planta 2

 • Servei Internet i+ - Les persones usuàries disposen d'ordinadors amb connexió a Internet gratuïta durant 20 hores al mes.
 • Nous centres d'interès - S'han habilitat espais temàtics dedicats a la cuina i a l'hort i als productes del Parc Agrari.
 • Sala "L'agulla daurada" - Aquí es faran activitats adreçades als joves. També s'ha habilitat una zona amb publicacions d'interès per a aquest col·lectiu.

Planta 3

 • Llibres a la mida de cadascú - A les plantes 2 i 3 es troba el gruix del fons de la biblioteca, amb obres per satisfer els insteressos i gustos de tothom.

Xarxes socials

Icona per accedir al facebook de la biblioteca en una nova finestra del navegador      Icona per accedir al compte d'Instagram de la biblioteca en una nova finestra del navegador     Icona per accedir al bloc de la Biblioteca en una nova finestra del navegador  

Situació

C. Verge de Montserrat 0003 BX 02 (SANT FELIU DE LLOBREGAT)

Agenda

 • 30/05/2023 11:30
  A CÀRREC DE: Queralt Bernàcer (moderadora). Maite Carranza, Empar Fernández i Ruth Tormo (escriptores).

  COMENTARIS: Entrada lliure.
  Un encontre entre escriptores vinculades a Sant Feliu i alumnes lectors i lectores dels seus llibres. Una conversa oberta entre gent de diferents edats on el fil conductor serà la literatura, l'escriptura, la lectura, els llibres i també Sant Feliu. Una trobada fora de les aules a l'idoni lloc de la Biblioteca municipal.
  50-60 alumnes i professors acompanyants, de manera que la resta de l'aforament pot estar obert a tothom.

  ORGANITZA: Institut Martí Dot i Biblioteca Montserrat Roig
 • 06/06/2023 11:00
  A CÀRREC DE: BiblioVOLUNTARIS i Anabel López

  COMENTARIS: Activitat oberta a tothom
  Lectura col·lectiva de textos literaris diversos: poesia, novel·la, relats, articles d¿opinió, ¿

  ORGANITZA: Biblioteca Montserrat Roig
 • 07/06/2023 19:00
  A CÀRREC DE: Fermín Chueco, Araceli González, Francisco Artero, José Manuel Márquez.

  COMENTARIS: Activitat oberta a tothom
  Presentació del llibre "El tiempo pasado que se fue: 1939-2019, tiempo de cárcel y emigración".
  Una història que parla dels represaliats i emigrants andalusos que van triar Catalunya per fugir de la misèria i els terratinents en busca d'un futur millor.
  Acompanyaran a l¿autor:
  - Araceli González, veïna de Sant Feliu, qui parlarà de l¿assassinat, el 1936, del seu avi. (Al llibre hi ha un capítol dedicat al seu avi)
  - Francisco Artero, fill d¿un condemnat a un consell de guerra pels tribunals militars de Franco (El seus pares són els protagonistes principals del llibre). Treballador de Vulcano i membre fundador de les clandestines Comissions Obreres del Baix Llobregat
  - José Maneul Márquez, historiador i professor. Explicarà què va suposar pels jornalers andalusos la derrota republicana del 1939

  ORGANITZA: Biblioteca Montserrat Roig
 • 08/06/2023 18:30
  SOBRE EL LLIBRE: "The children act" d¿Ian McEwan

  A CÀRREC DE: Ariane Amarantinis Strachan

  COMENTARIS: Places limitades. Amb inscripció prèvia.
  Acostumada a avaluar les vides dels altres en moments de gran complexitat, la Fiona Maye s'adona de sobte que la seva existència no és com voldria: la seva trajectòria com a jutge del Tribunal Superior especialitzada en dret de família ha anat arraconant la idea de formar-ne una de pròpia, i el seu marit, en Jack, a punt de fer seixanta anys, acaba de demanar-li que li permeti viure una primera i última aventura. I just quan en Jack se'n va de casa, incapaç d'obtenir una aprovació impossible, apareix el cas de l'Adam Henry. Que és anormalment madur i encesament sensible, i exhibeix una bellesa que fa joc amb la seva ment, tan esmolada com ingènua; però que està malalt de leucèmia. I que, assumint les conseqüències de la fe dels seus pares, testimonis de Jehovà, ha decidit rebutjar la transfusió que li salvaria la vida.

  ORGANITZA: Biblioteca Montserrat Roig
 • 08/06/2023 19:00
  TÍTOL DEL LLIBRE: Los malos tratos a las personas mayores de Josep Moya i Ester Fornells

  A CÀRREC DE:
  ¿ Josep Ramoneda i Molins. Periodista i filòsof. Fundador i director de la Revista La Maleta de Portbou. Director de l¿Escola Europea d¿Humanitats.
  ¿ José Ramón Calvo Fernández. Doctor en Medicina i president de Relacions Internacionals de la Real Acadèmia Europea de Doctors.
  ¿ Henry Odell. Editor. Xoroi Edicions.
  ¿ Josep Moya Ollé. Metge psiquiatra i Psicoanalista. Psicogeriatra del SEAP. Fundador del SEAP.
  ¿ Ester Fornells Admella. Pedagoga. Coordinadora del SEAIA i del SEAP del Baix Llobregat. Fundadora del SEAP. Jubilada.

  COMENTARIS: Activitat oberta a tothom
  Vivim en una societat cada vegada més envellida on la soledat, el menystenir, la invisibilitat, el no fer cas i la menyspreança cap a les persones grans i persones en situació de vulnerabilitat ens porta a ser objecte de circumstàncies de no bon tracte, maltractament i espoli.
  Aquest llibre ens mostra què passa a la nostra societat en relació a les persones grans i fa visible les situacions de maltractament d¿aquest col·lectiu des de l¿experiència professional dels seus autors.

  ORGANITZA: Biblioteca Montserrat Roig
Veure tots els esdeveniments
Salta a la part superior