Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
19/04/2024 07:39:16

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Sant Feliu Innova
Innovació i emprenedoria digital

Bona feina Technovation Girls Sant Feliu! Coneixem les protagonistes

11/05/2020
Lectures: 2332
Bona feina Technovation Girls Sant Feliu! Coneixem les protagonistes

Finalment els 5 grups de Sant Feliu han lliurat els seus projectes d'aplicacions mòbils amb impacte social a la iniciativa internacional, de foment de les vocacions tecnològiques entre les nenes, Technovation Girls malgrat les dificultats que han fet que no totes les participants que es van apuntar inicialment poguessin finalitzar.  

Us recordem els grups i els seus projectes: 

  • Grup "Chicas en Acción". App: PlusDraw. Una aplicació per ensenyar a dibuixar a nens amb autisme. Laia Vicente, Lucia Díaz, Lucía López: Mentores: Txell Pedreño/ Mercè Muntada.
  • Grup "Girls Change the world" . App: Save the world. Activitats per a què tota la família aprengui a reciclar de manera divertida.  Laia Alcudia, Carla Higueras, Laura Sevillano, Ivett Candelera. Mentora: Victoria Casaus.
  • Grup "Girls4Revolution". App: Ecoway. Sistema d'acompanyament d'alumnes a l'escola.   Júlia Aynes, Alba Rodón, Laia Gurrea. Mentor: Dani Urbano.
  • Grup "Mirai". App: Minoritic. Pensada per posar en pràctica les 3R's : reduir, reutilitzar i reciclar el plàstic.  Anna Martínez, Marina Tillo, Sara Garcia. Mentor: Dani Urbano
  • Grup "#Technofriends". App: Happy Cook. App per ensenyar als infants a cuinar plats. Saludables. Tania López, Paula González, Lara Torras, Aitana Villalón. Mentora: Mar Cerezo.

Aquest són els  els seus vídeos de presentació:

Fins a finals de juny no es sabran els projectes que passen a la següent fase, a partir del dia 8 començarà la deliberació del jurat.

Catalunya ha aportat aquest any el 25% del projectes de l'Estat Espanyol. Tots els equips de Sant Feliu pertanyen a la categoria junior i per tant representen el 10% dels equips catalans d'aquesta categoria! Una molt bona dada per a la nostra ciutat.

Ja haver arribat fins aquí, amb companyia de tots els equips de més de 115 països de tot el planeta ja és tot un premi!

El mèrit d'aquestes 17 nenes de la nostra ciutat és fruit del seu esforç però també de l'important paper de recolzament de les mentores i de la coordinadora local del programa, Meritxell Pedreño. A Meritxell ja la vau poder veure en aquest vídeo,  també la podem escoltar en aquesta entrevista a Ràdio Sant Feliu.

Aprofitem per conèixer millor a les mentores i a la coordinadora.

Comencem per Txell Pedreño.

Txell Pedreño

1) Txell, com és això de conjugar el paper de mentora i de coordinadora?

100% enriquidor i molt gratificant, tot i que de vegades pugui resultar esgotador també. He de dir que la feina de mentoratge ha estat aquest any molt important i intensa, perquè malgrat les circumstàncies s'ha aconseguit motivar els grups de noies i tirar endavant els projectes. Com a coordinadora, m'he esforçat en fer-los arribar a tots els grups totes les indicacions que des de l'entitat organitzadora a Catalunya ens feien arribar, he estat el seu nexe d'unió. 

2) Com és que Sant Feliu, a diferència d'altres entorns, sí té aquesta figura de coordinació de tots els grups d'un mateix territori? Quin és el seu valor afegit?

Sant Feliu ja fa molts anys que centra esforços en la promoció de les STEM i és un agent clau per impulsar aquestes i altres iniciatives. L'Ajuntament fa el paper de comunicador, impulsor i facilitador. Així, hi ha grups que poden treballar des del propi centre escolar, però quan això no passa el paper de Sant Feliu Innova és clau per oferir recursos: suport tecnològic, espai de treball i mentors. La figura del coordinador és clau per fer de nexe entre tots els grups de la ciutat i entre famílies i mentores. 

Dani Urbano

1) Què et va fer decidir a participar com a mentor/a?

En el meu cas, el que em va fer incorporar-me al projecte va ser la iniciativa d'un grup de noies de l'escola. 

Jo portava un taller de codi per alumnes de primària. El curs passat, unes noies que hi participaven, en assabentar-se de l'existència del Technovation, van voler participar i em van convèncer per fer de mentor. Vam quedar tan satisfets de l'experiència que hem volgut repetir aquest curs, sumant a altres companyes als equips.

2) Recomanaries l'experiència a d'altres professionals que coneixes? Per què?

Totalment. Sempre és molt enriquidor com a professional formar part d'aquest tipus de projectes amb alumnes que tenen ganes i motivació. És sorprenent el que poden arribar a fer. També aquest concurs és especial perquè promou l'ús de la tecnologia per trobar solucions al grans problemes de la nostra societat. I a més, concretament a Sant Feliu, la comunitat que està implicada és molt activa i proporciona un gran suport. 

Victoria Casaus

1) Què et va fer decidir a participar com a mentor/a?

Introduir a les noies en el mon mes tecnològic per a incrementar el ratio de dones que estudien carreres STEM. Que les noies disposin d'un model conegut de de dona en aquest ambit (rol model) perquè igual jo no vaig tenir aquests exemples i volia que elles si els tinguin i si volen seguir aquest camí ho facin sense dubtes de gènere.

2) Recomanaries l'experiència a d'altres professionals que coneixes? Per què

Totalment, es una experiència molt enriquidora perquè n'aprens molt de la seva creativitat sense fronteres i els hi pots aportar molt en la gestió del projecte.

Mar Cerezo

1) Què et va fer decidir a participar com a mentor/a?

El programa em sembla molt interessant i necessari, així que encantada d'aportar el que pogués. També em va semblar un repte interessant el mentoritzar a nenes, atès que estem acostumades a treballar en projectes d'aquest tipus sempre amb adults. Sonava com una experiència digna de ser explorada.

2) Recomanaries l'experiència a d'altres professionals que coneixes? Per què?

La recomanaria totalment però crec que no fa falta que te la recomanin, si et trobes amb l'oportunitat i et ve de gust, només pot sortir bé. Crec que ha de ser una cosa vocacional. Em sembla una experiència molt bona per a desenvolupar la teva paciència, aprendre a deixar-te sorprendre i confiar. Crec que és un molt bon entrenament de les qualitats imprescindibles d'una bona líder: que no es noti que estàs i que l'equip brilli.

Notícies relacionades:

ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior