Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
30/03/2020 18:27:10

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

L'Ajuntament
Comunicació

L'Ajuntament - Comunicació

26/02/2020
Lectures: 334
El foment de l'habitatge públic, tema destacat del ple de febrer

El proper dijous 27 de febrer, a partir de les 18 h, tindrà lloc el segon ple ordinari municipal de l'any. L'ordre del dia inclou un total de 31 punts, amb 6 mocions.

L'impuls de les polítiques d'habitatge serà un dels temes destacats de la sessió plenària. Així, es preveu aprovar dues addendes de pròrrogues de convenis amb l'Agència de l'habitatge de Catalunya. Un dels acords fa referència al conveni que regula el programa de mediació per al lloguer social d'habitatges per 2020, i que contempla diferents aportacions econòmiques. L'altre punt preveu la regulació de la borsa de mediació, que facilita a la ciutadania la proximitat de les gestions i serveis relatius a l'habitatge, i a la que hom pot accedir a través de l'Oficina Local d'Habitatge, situada al carrer de Pi i Margall, 8.

Encara en l'àmbit de l'habitatge, la sessió plenària de febrer preveu aprovar una altra addenda d'un conveni signat amb l'IMPSOL, en aquest cas relacionat amb cessió d'immobles per al programa d'habitatge assequible. Aquest afegitó contempla que l'Ajuntament assumirà el deute acumulat en cas de morositat per impagament dels lloguers, tant en casos d'urgència social com en el cas d'impagament intencionat. Per la seva banda, la Cooperativa Sostre Cívic portarà al ple l'últim punt relacionat amb l'habitatge, que preveu l'elaboració d'un estudi sobre la viabilitat econòmica i jurídica de la constitució d'un dret temporal per la promoció d'habitatge cooperatiu de protecció oficial.

També en clau social es preveu aprovar un altre dels temes rellevants d'aquest ple de febrer, com un conveni amb l'entitat Càritas Diocesana de Sant Feliu per a establir ajuts destinats a producte fresc i d'higiene personal. Aquesta iniciativa es vehicularà a través de "La Targeta Moneder", una targeta amb un valor monetari definit per Serveis Socials i que s'atorgarà a les famílies amb menors al seu càrrec i que són usuàries, al mateix temps, del Banc d'Aliments.

En l'apartat de mocions d'àmbit local, Sant Feliu En Comú Podem i ERC-AM portaran al ple un text que tractarà sobre l'extensió del tramvia des de Sant Feliu al Polígon El Pla, Molins de Rei, fins l'intercanviador amb FGC a Sant Vicenç dels Horts i Pallejà. El PSC presentarà una moció sobre la mobilitat al barri de Mas Lluí, que inclou la petició d'un pla de mobilitat, un procés participatiu i l'ordenació de carrils bici. La tercera moció anirrà a càrrec del grup municipal d'ERC, per declarar Sant Feliu antiracista. Tancaran dues mocions d'alcaldia per designar representants del Consell assessor d'urbanisme i del Consell local agrari.

Dins l'apartat de mocions d'àmbit general, el grup municipal Sant Feliu En Comú Podem i ERC-AM sotmetran a aprovació una moció en suport a la vaga feminista del 8 de març a Catalunya.

 

Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar