Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
30/03/2020 18:59:19

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

L'Ajuntament
Comunicació

L'Ajuntament - Comunicació

27/02/2020
Lectures: 1042
Sortejats els 16 habitatges de lloguer de protecció oficial del carrer del Pla

L'auditori del Palau Falguera va acollir ahir el sorteig dels 16 pisos de protecció oficial situats a la tercera planta del carrer del Pla, número 2. La benvinguda va anar a càrrec de l'alcaldessa de la ciutat, Lídia Muñoz, i del gerent de l'AMB i conseller delegat de l'Impsol, Ramon Torra. En representació de l'Ajuntament també hi va ser present el regidor de Dret a l'Habitatge, Aitor Rivera.

L'alcaldessa va assegurar que "des de l'Ajuntament, més enllà del sorteig d'avui, tenim un pla d'habitatge i moltes polítiques i iniciatives preparades en aquesta matèria perquè aviat també donin el seu fruit". També va destacar que "estem en un moment molt complicat a nivell de mercat immobiliari, a nivell d'accés a un habitatge, però nosaltres tenim clar que l'habitatge és un dret, que no ha de ser un bé especulatiu i que l'hem de defensar des de les institucions, tot i que des dels ajuntaments moltes vegades ens trobem amb poques eines". Muñoz va aprofitar per explicar la necessitat de generar habitatge en règim de lloguer i per avançar altres promocions que es desenvoluparan properament tant en règim de lloguer com amb opció a compra.

En la mateixa línia es va mostrar Ramon Torra, gerent de l'AMB i conseller delegat de l'Impsol, qui va assegurar que la voluntat és seguir ampliant el parc d'habitatge públic amb vivendes de lloguer.

A continuació, Joan Serra, cap del servei Jurídic i administratiu de l'Impsol, va fer l'explicació tècnica del procediment del sorteig. Es va assegurar també que l'acta notarial amb les llistes i resultats del sorteig es faran públiques demà divendres. D'altra banda, als afortunats se'ls enviarà una carta on se'ls demanarà presentar la documentació requerida i més endavant una altra carta citant amb dia i hora per visitar els habitatges. Es preveu que l'entrega de claus serà abans de l'estiu.

En primer lloc es va fer el sorteig del llistat B dels 3 habitatges adaptats. Es tractava de 2 habitatges d'un dormitori i un de dos dormitoris. Només hi va haver 4 sol·licituds, de manera que es van atorgar els tres primers números i el restant va quedar en reserva. A continuació es va fer el sorteig més esperat, la llista A, al qual optaven un total de 305 persones. Establia l'ordre d'atorgament dels 13 pisos en règim de lloguer, 12 habitatges d'un dormitori i 1 habitatge de 2 dormitoris.

Finalment, es va fer un tercer sorteig de la llista C en què participaven 20 persones que no estaven empadronades a la ciutat, però que feia més d'un any que hi treballaven. Aquestes persones formaran part de la llista d'espera.

Un cop fet el sorteig, es va anunciar que les persones  sol·licitants rebran una carta al seu domicili perquè presentin la documentació requerida i, seguint l'ordre del sorteig, escullin l'habitatge d'entre els disponibles.

L'immoble compta amb un total de 19 pisos, un més dels previstos inicialment, dels quals s'han sortejat 16. Els 3 habitatges restants es reserven per atendre situacions de vulnerabilitat i emergència habitacional. Les obres de condicionament d'aquest immoble es van iniciar al juny de 2019 i, tenint en compte que tenen una durada prevista de deu mesos, es preveu que el lliurament de claus es faci aquesta primavera, entre els mesos de maig i juny.

Les persones que optaven a un dels 16 habitatges d'aquesta promoció van haver de formalitzar la seva inscripció en el Registre de Sol·licitants d'Habitatge amb Protecció Oficial de Catalunya (RSHPO). Aquest és un requisit essencial per poder accedir a un habitatge de protecció oficial, i garantir la participació en futurs processos d'adjudicació, sempre i quan les persones integrants hi estiguin inscrites abans de la publicació de la convocatòria de cadascun d'aquests procediments al web de l'Agència de l'Habitatge de Catalunya. També és un requisit indispensable per poder inscriure's a la borsa de lloguer de l'Oficina Local d'Habitatge.

El registre es pot iniciar a través de la pàgina web www.registresolicitants.cat i portant la documentació a l'Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC, pl. Vila 1), o bé fer-ho directament a l'OAC, al Consell Comarcal del Baix Llobregat o a l'Agència de l'Habitatge de Catalunya.


Consulta aquí el resultat del sorteig.

 

Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar