Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
15/08/2020 18:56:53

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

L'Ajuntament
Comunicació

L'Ajuntament - Comunicació

05/07/2020
Lectures: 384
Mulla't per l'esclerosi múltiple participant a la campanya on-line

El proper diumenge 12 de juliol arriba una nova edició de "Mulla't per l'esclerosi múltiple", que enguany se celebra de forma virtual degut a la (Covid-19). Així, no es realitzaran actes presencials a les piscines de Sant Feliu, però l'Ajuntament anima la ciutadania a col·laborar en línia en la lluita contra aquesta malaltia neurodegenerativa i crònica del sistema nerviós a través de diferents accions.

Sant Feliu organitza des de fa 26 anys actes solidaris per participar en aquesta campanya que promou la Fundació Esclerosi Múltiple, aconseguint un alt grau de participació de la ciutadania (l'any passat 190 persones es van banyar a les piscines municipals per donar suport a la iniciativa). En aquesta edició resulta encara més important que totes i tots ens mullem per l'Esclerosi Múltiple, ja que la pandèmia ha afectat especialment les persones afectades per aquesta malaltia.  

Com es pot participar?

Adquirint productes on-line
Per primera vegada, la Fundació Esclerosi Múltiple ha obert una botiga virtual per vendre productes com ampolles, bosses, necessers, samarretes o tovalloles, dissenyats per la il·lustradora Mariona Tolosa. A través del web www.mullat.cat també es poden fer donatius o organitzar actes solidaris.

Nedant de manera virtual
Per substituir el el tradicional salt simultani a l'aigua de les 12 del migdia o els relleus per nedar uns metres per l'esclerosi múltiple, es poden sumar metres de manera virtual amb donacions econòmiques a partir dels 5 euros.

Millorant 'La pitjor cançó de l'estiu'
Aquest any, el grup Gertrudis ha estat l'encarregat de posar música  a la campanya amb 'La pitjor cançó de l'estiu'. La peça arrenca amb el grup tocant sense cap tipus d'harmonia fent un símil amb el que suposa viure amb els símptomes de l'esclerosi múltiple. 

A mesura que augmentin els donatius al web mullat.cat, es desvetllaran diverses peces amb millores de la cançó per finalment descobrir el videoclip el diumenge 12 de juliol, dia en que la cançó sonarà en la seva totalitat. 

La Covid-19 ha afectat especialment els malalts d'esclerosi

La pandèmia ha provocat en el persones amb Esclerosi Múltiple dificultats en assumptes prioritaris relacionats amb l'atenció mèdica i amb el desenvolupament ordinari de les seves rutines.

D'altra banda, durant aquest període les associacions d'esclerosi múltiple han vist afectada la seva capacitat per oferir serveis d'atenció fonamentals per a la qualitat de vida de les persones, com la rehabilitació, i tenen afectacions en la gestió de recursos i personal a causa de la paralització de les activitats de captació de fons, entre d'altres. 

Per això, la col·laboració en la campanya Mulla't per l'esclerosi múltiple és més important que mai, ja que els diners que s'hi recaptin serviran per continuar investigant aquesta malaltia que afecta, només a Catalunya, a 9.000 persones, i que és la segona causa de discapacitat en adults joves.

Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar