Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
29/11/2020 18:26:40

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

L'Ajuntament
Comunicació

L'Ajuntament - Comunicació

26/10/2020
Lectures: 381
Sant Feliu consolida la quarta Flor d'Honor de Viles Florides en l'edició de 2020

Aquest mes d'octubre s'han fet públiques les Flors d'Honor 2020, reconeixement de la Confederació Ornamental de Catalunya (CHOC) als municipis que treballen per a la millora dels seus espais verds urbans i enjardinats i per a la qualitat de vida dels veïns i veïnes, així com la conscienciació social envers les polítiques de sostenibilitat ambiental. En aquesta edició, marcada per la crisi sanitària de la Covid-19, el moviment Viles Florides ha lliurat els seus guardons anuals en format virtual, de manera que Sant Feliu de Llobregat no ha pogut acollir la gala d'enguany tal com era previst. 

Precisament, Sant Feliu de Llobregat manté en aquesta edició la quarta flor aconseguida l'any 2019, la màxima distinció obtinguda fins ara, ja que cap municipi ha rebut la cinquena Flor d'Honor amb què pot puntuar el jurat del projecte Viles Florides.

La principal novetat d'enguany ha estat la internacionalització del moviment amb la incorporació de tres parròquies andorranes a Viles Florides: Encamp, La Massana i Canillo. Aquesta edició es tanca amb un total de 142 municipis a tot Catalunya i Andorra que formen part del moviment Viles Florides. 

En aquesta edició, un total de 13 municipis han rebut per primer cop les Flors d'Honor, la puntuació que els certifica com a municipis florits. En concret, la vila d'Encamp ha obtingut 4 Flors d'Honor i se suma als municipis que encapçalen el rànquing d'aquest moviment: Almacelles (Segrià), Bagergue (Val d'Aran), Cardedeu (Vallès Oriental), Figueres (Alt Empordà), Llinars del Vallès (Vallès Oriental), Lloret de Mar (Selva), Malgrat de Mar (Maresme), Mollet del Vallès (Vallès Oriental), Olot (Garrotxa), Sant Cugat (Vallès Occidental), Sant Feliu de Llobregat (Baix Llobregat), Sant Hilari Sacalm (Selva) i Vila-seca (Tarragonès). 

També han estat reconeguts Tavascan i Térmens amb una Flor d'Honor; Cadaqués, Esterri d'Àneu, Gessa i La Massana amb 2 Flors d'Honor; i Castellar del Vallès, Garós, Salardú, Taradell, Tredós i Unha, amb 3 Flors d'Honor. 

El jurat de Viles Florides, que enguany només ha visitat els municipis de nova incorporació, té en compte a l'hora de valorar cada vila aspectes com el patrimoni vegetal i paisatgístic. Així, es valora la relació entre l'espai verd i el nombre d'habitants, la relació entre els recursos destinats al manteniment i la superfície verda i enjardinada, la diversitat floral, la funcionalitat dels espais verds, la integració paisatgística, la singularitat dels espais, l'estat de manteniment, l'existència d'un inventari de patrimoni vegetal, la qualitat dels subministraments vegetals, la selecció d'espècies o l'estètica. També es té en compte el respecte pel medi ambient i la sostenibilitat a través de variables com la gestió de l'aigua, els programes de control de plagues i malalties, la neteja i gestió de residus, o la qualitat de mobiliari urbà.

Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior