Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
13/05/2021 02:31:10

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

L'Ajuntament
Comunicació

El Ple d'abril aprova el Pla Estratègic de Subvencions 2021-2023

30/04/2021
Lectures: 369
El Ple d'abril aprova el Pla Estratègic de Subvencions 2021-2023

El Ple ordinari celebrat dijous 29 d'abril va aprovar el Pla Estratègic de Subvencions durant el període 2021-23. Aquest document neix amb la voluntat d'esdevenir un instrument de planificació que té per objectiu ordenar i racionalitzar les línies de subvenció que s'impulsin durant aquest període.

D'aquesta manera, es materialitzen i s'estableixen les bases i objectius estratègics del sistema de subvencions a la ciutat per articular la política municipal de subvencions amb un increment del grau d'eficiència i eficàcia de la gestió i la millora de l'accés de la ciutadania a la informació.

El document també conté els objectius estratègics que regiran les línies de subvenció. Aquest són: garantir els drets de ciutadania i la igualtat d'oportunitats, fomentar les capacitats i els aprenentatges al llarg dels cicles de vida, promoure la pràctica esportiva, els estils de vida saludables i la sostenibilitat, impulsar l'ocupació i el desenvolupament econòmic i enfortir els valors solidaris i la cooperació al desenvolupament. A més el document també s'ha elaborat tenint en compte els principis de transparència i de perspectiva de gènere.  Aquests objectius formen part del compromís adquirit en el Pla d'Actuació de Mandat.

El Pla Estratègic de Subvencions, que es va aprovar amb els vots favorables de tots els grups municipals i l'abstenció de Tots som Sant Feliu, també s'emmarca dins els compromisos de desenvolupament sostenible.

La sessió plenària va començar amb la presa de possessió de la nova regidora per part del grup municipals PSC-CP Sant Feliu, Maria Luz Moral Castillo, que va realitzar el jurament institucional, incorporant-se com a membre de ple dret al consistori com a vocal de la Comissió Informativa de Drets a la Ciutadania i Polítiques Socials.

Les mocions de caràcter local van presentar dues propostes unànimes del consistori. La primera va ser de suport a la concessió de la Creu de Sant Jordi 2021 a l'Ateneu Santfeliuenc. L'alcaldessa, Lídia Muñoz, va destacar la importància històrica social, cultural i cohesionadora de l'entitat. És per això que el Consistori donarà suport a l'Ateneu per a aquesta distinció amb entre d'altres accions donar difusió i remetre una carta a la Conselleria de Cultura de la Generalitat.

L'altra moció de caràcter unànime va ser la declaració de Sant Feliu com a  ciutat de la lactància materna.  Entre d'altres, els compromisos són  la realització de campanyes de sensibilització, promoure la creació de sales de lactància, vetllar perquè cap dona es senti discriminada per donar el pit o col·laborar amb els centres sanitaris de Sant Feliu.

Tot seguit es van presentar dues mocions, que per forma no són vinculants. Per tal d'acomplir amb el principi de participació i transparència van passar igualment per ple, i l'equip de govern es va comprometre a treballar respecte aquest assumpte que afecta una zona de Sant Feliu, realitzant les accions oportunes ateses les peticions veïnals. La primera d'aquestes mocions, presentades pel grup PSC-CP, junt amb AVV Roses de Llobregat i alguns comerços del barri Roses Castellbell és per per la rectificació de l'eliminació d'aparcaments a Marqués de Monistrol i la realització d'un Pla de Mobilitat Urbana. La segona i lligada al mateix tema va ser la presentada per la particular Sra. Elisabet Ortega Robles amb 770 signatures per suprimir carril bici del carrer Marquès de Monistrol.

El punt número 8 del ple va correspondre a moció presentada pel grup municipal de Ciutadans per a la implantació d'un local de prevenció de suïcidi i salut mental, i que va ser aprovada amb els vots de tots els grups municipals excepte l'abstenció de Tots Som Sant Feliu. En aquest punt, el consistori es compromet a declarar-se ciutat compromesa amb la prevenció al suïcidi i atenció als supervivents, la implicació dels centres municipals i la realització de campanyes de sensibilització al respecte.

Els punts següents van girar entorn del Servei d'Atenció Domiciliària (SAD), en forma de dues mocions. La primera, presentada per Veïns per Sant Feliu sobre el SAD, també sense caràcter vinculant on es requereix que l'equip de govern faci un informe de les actuacions i planificació cap al servei. El compromís d'ahir va ser l'entrega d'aquesta documentació un cop estigui finalitzada segons normativa. El Casal Popular de Sant Feliu també va portar a Ple una moció en aquest sentit, en concret sobre la gestió externa del Servei d'Atenció Domiciliaria ha generat malestar entre les treballadores, familiars i l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat. La moció no va prosperar amb els vots en contra Sant Feliu en Comú Podem,  ERC Sant Feliu i el regidor no adscrit, l'abstenció de Ciutadans, Tots Som Sant Feliu i Veïns per Sant Feliu i el vot a favor de PSC-CP Sant Feliu.

Ja en l'àrea Àrea de Govern Obert i Serveis Generals, el punt 12 va presentar  la modificació del catàleg de llocs de treball, plantilla i organigrama municipal a l'Ajuntament. La modificació es realitza en el marc estratègic per a la transformació cultural i organitzativa de l'Ajuntament per desenvolupar una estructura en matèria de contractació i transparència. El punt va ser aprovat amb els vots a favor de Sant Feliu en Comú i ERC Sant Feliu, l'abstenció de PSC-CP, C's i Tots som Sant Feliu i el vot en contra de Veïns i el regidor no adscrit.

A l'àrea de Drets a la Ciutadania i Polítiques Socials, es va aprovar per unanimitat la subvenció nominativa a l'entitat Club Bàsquet Santfeliuenc per al Projecte de l'any 2021. També es va aprovar la concessió de subvenció nominativa a l'entitat Club Natació Sant Feliu per a la inversió en la reforma i millora del Complex Municipal de Piscines per a l'any 2021 amb els vots favorables de tots els grups municipals excepte l'abstenció de Tots Som Sant Feliu. L'Àrea també va presentar un punt de rectificació en relació a una subvenció concedida referida a l'habitatge que es va posar a disposició de la borsa de lloguer social, que va ser aprovat per unanimitat.

A l'Àrea de de Territori, Sonstenibilitat i Activitat Econòmica, es va votar per unanimitat l'aprovació inicial de la modificació puntual del PGM discontínua de l'edifici Bertrand del Parc 8 de març i la plaça Elisabeth Eidenbenz - Armenteres per a l'ajustament a l'entorn consolidat. Amb això, el  Pla General Metropolità atén a la necessitat del reconeixement  de la realitat consolidada en dos entorns propers del municipi  i a l'entorn de la finca històrica de la Fabrica Bertrand que inclou la Casa Can Bertrand i Sector Armenteres- Plaça Elisabeth Eidenbenz.

El Ple també es va donar per assabentat de l'acceptació de la participació i col·laboració de l'Ajuntament de Sant Feliu per adherir-se a la xarxa d'Estacions de recàrrega de l'Àrea Metropolitana de Barcelona.

Ja en l'apartat de Mocions d'àmbit General, el grup Sant Feliu en Comú Podem, junt amb ERC Sant Feliu van presentar una proposta de suport a l'alliberament de les patents per al lliure accés global i igualitari a les vacunes contra la Covid-19. La moció va ser aprovada amb els vots favorables de Sant Feliu en Comú, ERC Sant Feliu, PSC-CP i Tots Som Sant Feliu, i l'abstenció de C's, VxSF i el regidor no adscrit.

La última moció va ser la presentada pel Casal Popular de Sant Feliu en recolzament a la iniciativa per una llei que garanteixi el Dret a l'Habitatge. La proposta va ser aprovada amb el suport de tots els grups municipals excepte el regidor no adscrit, que va votar en contra.

Després de les dacions en compte, es va entrar un punt d'urgència atès els terminis establerts per la resolució de l'assumpte. En concret, es va presentar la suspensió cautelar de la tramitació del procediment de licitació del contracte relatiu servei de manteniment i neteja dels espais verds públics del terme municipal de Sant Feliu, conegut com al "contracte de Jardineria". El 1r tinent d'alcalde i president de l'Àrea de Serveis Generals, Oriol Bossa, va exposar que la raó de la suspensió cautelar és donar temps als equips  tècnics per poder analitzar en profunditat i donar resposta a un recurs especial presentat pel Gremi de Jardineria de Catalunya, que interposa aquesta reclamació als plecs públics de manera genèrica. També es va exposar, que un cop estudiat i si  s'escau, es proposaran les possibles modificacions en els documents aprovats que regeixen la licitació i adjudicació del contracte, o la retroacció de les actuacions.  El punt va ser aprovat amb els vots a favor de tots els grups municipals i l'abstenció de Tots som Sant Feliu.

Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior