Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
24/09/2021 20:27:04

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

L'Ajuntament
Comunicació

El ple municipal de juliol aprova la consulta ciutadana que decidirà el futur de Sant Feliu després del soterrament

30/07/2021
Lectures: 572
El ple municipal de juliol aprova la consulta ciutadana que decidirà el futur de Sant Feliu després del soterrament

El ple de juliol, celebrat en sessió telemàtica el dijous 29, va aprovar la consulta ciutadana per escollir el millor dels tres projectes finalistes del concurs internacional que ha d'urbanitzar la superfície alliberada pel soterrament, així com la manera de preservar la memòria de l'estació. La consulta es va aprovar amb els vots a favor de l'equip de govern i dels grups Tots Som Sant Feliu i PSC, l'abstenció de Veïns per Sant Feliu i Ciutadans, i el vot en contra del regidor no adscrit, Xavier Alegre. Així, al novembre la ciutadania major de 16 anys de Sant Feliu podrà escollir una de les tres propostes participant en la consulta i donant resposta a les preguntes: "Quina consideres que és la millor proposta en l'àmbit del soterrament?" i "Quina consideres que és la millor proposta per preservar la memòria de l'Estació?".

En paraules de l'alcaldessa de la ciutat, Lídia Muñoz, "amb aquesta consulta estem fent historia tant a nivell físic com a nivell d'implicació de la ciutadania, i això suposa que la ciutadania participi amb la màxima objectivitat i transparència. Ho hem d'afrontar com un repte de ciutat. El nostre objectiu és que la Sant Feliu quedi el millor possible quan nosaltres ja no hi siguem". El regidor no adscrit va justificar el seu vot en contra dient que "no és raonable prendre el pèl a la ciutadania amb una consulta que no ho és, i que suposa llençar els diners". El representant de Veïns, Silvestre Gilaberte va considerar precipitat el procés informatiu i el calendari previst i va alertar que "posar en marxa una consulta popular sense les condicions bàsiques plantejades pot ser un fiasco". El portaveu de Tots Som Sant Feliu, Jaume Manyoses, va valorar molt positivament que es faci una consulta a la ciutat sobre un tema tan important com el soterrament, però va assegurar que "planen alguns dubtes i algunes indefinicions". Tot i així, el seu grup va donar un vot favorable "de confiança". Elisabeth Valencia, de Ciutadans, va afirmar que "fer preguntes obertes a la ciutadania suposa el risc de caure en inconcrecions" i que "en una decisió tan important com la del soterrament les directrius han de ser polítiques". La portaveu del PSC, Lourdes Borrell, va afirmar que "hem de ser transparents, aconseguir una participació efectiva i no podem crear frustració en la gent".

Altres punts destacats del ple van ser aprovar l'acceptació d'un ajut de més de 500.000 euros del programa FEDER de creixement sostenible 2014-2020 per a projectes que afavoreixin el pas a una economia baixa en carboni, i les bases per concedir subvencions a persones propietàries que posin habitatges a disposició de la Borsa de lloguer social. Els dos punts van ser aprovats pel consistori per unanimitat.

Durant la sessió plenària, la Síndica Municipal de Greuges de Sant Feliu, Julia Latorre, va presentar l'informe anual de gestió de 2020, "un any marcat per la pandèmia del coronavirus". Al llarg de l'any 2020 es va treballar en 124 intervencions que van comportar un total de 719 actuacions. La síndica valora de manera especialment positiva el Pacte de Ciutat, del que hi participa juntament amb altres agents de la ciutat, i que "es configura com una eina unitària per poder superar els efectes negatius de la Covid-19, tant socials com econòmics".

En l'àrea de Govern Obert i Serveis Generals el consistori va aprovar el Compte General del pressupost corresponent a l'exercici 2020 amb els vots a favor de l'equip de govern, els vots en contra de Ciutadans, Veïns per Sant Feliu i del regidor no adscrit, i l'abstenció de Tots som Sant Feliu i el PSC. El ple també va aprovar el reconeixement extrajudicial de crèdit de diverses operacions comptables, que van obtenir els vots favorables de l'equip de Govern. A més, es va aprovar amb el vot de qualitat de l'alcaldessa la indemnització definitiva de la suspensió d'activitats Covid-19 de dues factures del Club d'Esplai Diversitat Lúdica, en produir-se un empat de vots a favor i en contra i haver-se abstingut la regidora Mireia Aldana de votar en aquest punt. 

En la sessió de juliol es va aprovar per unanimitat la declaració d'especial interès de les obres majors de la consolidació estructural de l'edifici Masia Torre del Bisbe, per a l'execució de les quals es va concedir llicència d'obres majors a Infraestructuras de la Generalitat de Catalunya SAU, així com la mutació demanial d'una finca en el marc d'un expedient d'expropiació forçosa del Ministeri de Foment. El ple també va aprovar la rectificació de l'Inventari de Béns i Drets de l'Ajuntament, a 31 de desembre de 2020, per un d'import de 473.409.725,56 euros amb els vots a favor de tots els grups excepte l'abstenció de Tots Som Sant Feliu.

En la sessió plenària es va aprovar inicialment l'Ordenança de Transparència i Administració Digital i noves cartes de serveis, així com la modificació de la Carta de Serveis de la Biblioteca Montserrat Roig, la de Serveis Socials i la d'Atenció Ciutadana.

L'adhesió a Red Española de Ciudades Inteligentes (RECI), donant compliment als estatuts, es va aprovar amb el vot a favor de tots els grups i l'abstenció de Tots Som Sant Feliu. El consistori va aprovar per unanimitat l'extinció del Registre Municipal d'Unions Civils de l'Ajuntament de Sant Feliu, davant la nova regulació de les parelles estables en l'àmbit territorial de Catalunya que preveu la creació d'un registre únic de caràcter administratiu adscrit al departament competent en matèria de dret civil de la Generalitat de Catalunya. Finalment, en aquesta àrea el ple va acordar per unanimitat les dues Festes Locals per a l'exercici 2022: el divendres 29 d'abril i el dimarts 11 d'octubre.

En l'àrea de Drets de Ciutadania i Polítiques Socials, el consistori va aprovar inicialment per unanimitat el Reglament d'ús social dels centres públics de segon cicle d'Educació Infantil i Educació Primària de Sant Feliu i la concessió de subvencions per a l'any 2021 a les entitats Unió Esportiva Sant Feliu de Llobregat (UNES), Associació de Discapacitats Físics (ADF), Peña Recreativa Sant Feliu de Llobregat, així com a diverses entitats dels àmbits de la Salut Pública i de Cultura Interculturalitat i Sensibilització. També va aprovar una subvenció de 21.000 euros a Creu Roja Espanyola, amb el vot a favor de tots els grups, excepte del regidor no adscrit, Xavier Alegre, i el regidor del PSC, Javier Molina, que no van votar en ser membres de l'entitat.

Un altre punt destacat del ple va ser l'aprovació del Pla d'Acció de l'AIReF per a la valoració de la liquidació final de la resolució del contracte administratiu de gestió de serveis públics, mitjançant la modalitat de concessió, corresponent al servei públic de gestió i explotació del Complex Municipal de Piscines. En el mateix punt, que va rebre el vot a favor de tots els grups excepte l'abstenció de Veïns per Sant Feliu, es va aprovar el pressupost d'aquest estudi que ascendeix a 41.886,87 euros, IVA inclòs.

En l'àrea de Territori, Sostenibilitat i Activitat Econòmica es va ratificar per unanimitat la modificació dels Estatuts del Consorci del Parc Natural de la Serra Collserola aprovada per l'Assemblea General del Consorci el 10 de desembre de 2020 i la concessió de subvencions a diferents entitats de la ciutat en l'àmbit de Medi Ambient i la lluita contra el canvi climàtic.

En l'apartat de mocions o propostes urgents es va aprovar el reconeixement extrajudicial de crèdit de més operacions comptables i la concessió d'una subvenció a l'Associació Gats i Gossos de Sant Feliu pel projecte de gestió i manteniment de l'espai-refugi per gats Mercè Rodoreda.

A partir del setembre les sessions plenàries tornaran a ser presencials.

Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior