Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
24/09/2021 21:00:07

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

L'Ajuntament
Comunicació

Prop de 8.000 alumnes dels centres de Sant Feliu inicien un nou curs escolar adaptat a la nova normativa Covid-19

14/09/2021
Lectures: 317
Prop de 8.000 alumnes dels centres de Sant Feliu inicien un nou curs escolar adaptat a la nova normativa Covid-19

Dilluns 13 de setembre prop de 8.000 alumnes van iniciar sense incidències destacables el curs acadèmic 2021-2022 a les escoles i instituts públics, concertats i privats del municipi, seguint els protocols i mesures davant la Covid-19. Gairebé la meitat, 3.936 alumnes, estan matriculats als cicles d'educació Infantil i Primària, mentre que 2.045 faran estudis secundaris a la ESO. A les escoles bressol municipals hi ha un total de 363 nens i nenes d'entre 0 i 3 anys, i a l'Escola Municipal de Música han començat 466 alumnes. Aquestes dades poden variar atesa la matrícula viva que permet la matriculació de nous i noves alumnes.

Mesures per garantir un inici de curs segur a les escoles de Sant Feliu

Els diferents centres de la ciutat han obert les seves portes seguint les indicacions contemplades dins dels corresponents plans d'obertura, juntament amb les mesures que s'han treballat des de l'Ajuntament per tal que alumnat i professorat comptin amb les màximes garanties de seguretat i prevenció.

L'Ajuntament ha implementat una sèrie d'actuacions d'adequació dels accessos als centres de primària per vetllar per les entrades i sortides segures. Entre d'altres, s'han tallat carrers amb tanques en algunes escoles, s'ha creat una nova entrada a l'escola Arquitecte Gaudí d'accés pel passatge de la Infanta, i s'ha cedit l'espai per a joves del Mas Lluí per a ús de pati, espai d'entrada i sortida, de l'escola Miquel Martí i Pol. Un altre dels compromisos per part de l'Ajuntament ha estat el reforç de les dotacions de Policia Local i agents cíviques en els accessos als centres educatius, i la sectorització de la majoria de patis per adaptar-los a la normativa de la Generalitat.

Obert el termini per demanar els ajuts complementaris a l'educació

Des de dilluns 6 i fins dijous 30 de setembre es poden demanar els ajuts que l'Ajuntament ofereix a les famílies empadronades a Sant Feliu amb fills i filles escolaritzats a la ciutat. Aquestes prestacions estan destinades a subvencionar els llibres i les sortides escolars obligatòries, així com el material escolar i altres recursos educatius per al curs 2021-2022. El principal requisit per optar als ajuts és que tant els pares, mares o tutors com els infants estiguin empadronats a Sant Feliu. A més, els nens o nenes han d'estar escolaritzats en una escola del municipi, o han de ser alumnes en Centres d'Educació especial de la comarca.

Tot i que l'ajuda és de caràcter universal, es podran beneficiar les famílies que compleixin determinats requisits econòmics, els quals s'han fixat prenent com a referència l'Indicador de Renda de Suficiència de Catalunya (IRSC) i el nombre de membres del nucli familiar. Els imports dels ajuts seran quantitats fixes, segons els cursos on l'alumne es trobi escolaritzat. L'alumnat dels centres d'educació infantil i primària, així com el de les escoles d'educació especial rebran 130 euros, mentre que per a aquells escolaritzats en centres d'educació secundària obligatòria la quantitat puja fins als 150 euros.

El tràmit per presentar aquestes sol·licituds s'haurà de realitzar en línia a través d'aquest enllaç. És necessari disposar de certificat digital DNI electrònic, idCAT, certificat de la Fábrica Nacional de Moneda y Timbre o  l'idCAT Mòbil. En el cas excepcional de no disposar de mitjans electrònics, es podrà demanar cita prèvia per tal de rebre assistència a l'Oficina d'Atenció Ciutadana, entre el 13 i el 29 de setembre de 2021, trucant al telèfon 936858001 de dilluns a divendres, de 8 a 20h.

Noves propostes i millores

Aprofitant l'aturada estiuenca del curs escolar, s'han portat a terme diferents millores en els equipaments educatius, com la nova rampa d'accés que l'escola Falguera disposa des de fa dies a les seves instal·lacions. Durant aquest curs l'Ajuntament també ha ampliat el nombre de propostes educatives perquè es puguin desenvolupar en tots els parcs de Sant Feliu, iniciativa que es complementarà amb la millora del projecte de patis a tots els centres educatius públics de primària, que es presentarà al llarg d'aquest primer trimestre.

D'altra banda, dimarts 7 de setembre es va formalitzar la cessió d'una cinquantena d'ordinadors per part de l'Ajuntament a diverses escoles i entitats. L'acte va tenir lloc a la Sala Ibèria, i va comptar amb la presència de l'alcaldessa Lídia Muñoz, la regidora d'Educació Mireia Aldana i el regidor d'Innovació i Tecnologies Aitor Rivera, així com de representants de la comunitat educativa i de diverses AMPAs i AFAs. El lliurament es va emmarcar dins del programa de cessió d'equipaments informàtics de l'Ajuntament, una iniciativa municipal que es va impulsar gràcies a la creació del programa Sant Feliu Innova, i que permet a les entitats santfeliuenques engegar diferents projectes de digitalització.

En total es van cedir 23 ordinadors de sobretaula i 1 portàtil a les escoles Pau Vila, Monmany, Salvador Espriu, Miquel Martí i Pol, Nadal, Falguera, i a l'escola de restauració del Palau Falguera, que pertany a l'institut Martí Dot. Per la seva banda les diferents AMPAs i AFAs d'aquestes mateixes escoles d'educació primària han rebut 20 ordinadors de sobretaula i 6 portàtils. L'escola Gaudí ja va rebre el passat 23 de juny 10 ordinadors, destinats a impulsar el projecte Inovamat.

Conferència inaugural

El curs 2021-2022 s'inaugurarà oficialment dilluns 20 de setembre amb la tradicional conferència que enguany anirà a càrrec de Glòria Iniesta Guirao, mestra d'educació primària i coordinadora de l'Asociación para la prevención del suicidio y la atención del superviviente (APSAS). La xerrada, que porta per títol 'Trencar el tabú de la mort per poder acompanyar millor', tractarà sobre l'acompanyament en el dol des de la sensibilització i la prevenció d'una realitat que, segons Iniesta, està actualment estigmatitzada per la societat.

La conferència, que es retransmetrà per Internet, es podrà seguir a partir de les 18 h de dilluns 20 de setembre a través d'aquest enllaç.

Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior