Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
19/04/2024 17:16:32

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

L'Ajuntament
Comunicació

Sant Feliu acull la presentació d'una eina predictiva de situacions de vulnerabilitat

16/09/2021
Lectures: 1859
Sant Feliu acull la presentació d'una eina predictiva de situacions de vulnerabilitat

Dimecres, 15 de setembre, es va presentar al Casal de Joves una eina predictiva de situacions de vulnerabilitat als barris dels municipis. L'eina, que fa anàlisi i predicció en l'àmbit dels serveis socials, ja s'està fent servir a Sant Feliu de Llobregat, Premià de Mar i Mollet del Vallés.
 
L'acte de presentació va servir per donar a conèixer aquest programa a ajuntaments, consells comarcals i altres administracions públiques. L'aplicació, desenvolupada conjuntament per Momentum Analytics i l'Associació Benestar i Desenvolupament ABD, s'ha implantat a l'Ajuntament fruit del treball col·laboratiu del personal tècnic de l'Ajuntament, concretament de l'Àrea Drets de Ciutadania i Polítiques Socials, i de l'Àrea de Govern Obert i Serveis Generals.
 
A partir de dades demogràfiques, socials i econòmiques (big data), l'eina genera uns models predictius que per primera vegada permeten projectar i conèixer l'evolució previsible de les necessitats socials i de l'estructura de vulnerabilitats per territori en funció a diferents variables. 

"Un projecte tractor en un context de transformació cultural"

L'alcaldessa de Sant Feliu de Llobregat, Lídia Muñoz, en la benvinguda a l'acte, va destacar que és "un projecte tractor en un context de transformació cultural, on es posa en valor el treball transversal entre els equips de diferents àmbits de l'organització, altres administracions interessades en introduir també innovació en la gestió, així com la col·laboració amb actors especialitzats en la matèria".
 
L'objectiu, va remarcar l'alcaldessa, és que "cal passar d'un model paternalista, a un model de garantia de drets i emancipatori", i va marcar com a col·lectius més prioritaris "els sectors de la dependència i de la gent gran, i més després de la crisi Covid-19".
 
El director de l'Àrea de Govern Obert i Serveis Generals de l'Ajuntament, Mario Alguacil, va ressaltar en la seva intervenció: "Els treballadors públics del futur treballaran amb dades i hauran d'utilitzar les tecnologies al servei dels ciutadans". Per tant, és important recollir dades de qualitat, per tractar-les ara, però també per futurs usos que encara no sabem.

Sant Feliu, Premià de Mar i Mollet del Vallès comparteixen l'experiència

A continuació van participar Flavia Reina, presidenta de l'Àrea de Drets de Ciutadania i Polítiques Socials de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat; David Gutiérrez, primer tinent d'alcaldia de l'Ajuntament de Premià de Mar; Raúl Broto, tinent d'alcaldia de Mollet del Vallès, i Albert Isern, CEO de Momentum Analytics.
 
Flavia Reina va destacar els usos i aplicacions d'aquesta eina a Sant Feliu, entre els que es troben la possibilitat de saber a quanta gent s'està arribant en context de la Covid-19, així com treballar amb més planificació i de manera més eficient. En paraules de Reina: "Volem fer uns serveis socials 2.0 i treballar sobretot de manera preventiva. No volem tenir més persones usuàries, sinó deixar de tenir. Volem avançar-nos per tal de que aquest usuari no sigui atès de manera pal·liativa, sinó que ens haguem avançat".
 
El primer tinent d'alcaldia de l'Ajuntament de Premià de Mar, David Gutiérrez, va observar que el sector privat ja fa servir les dades per ser més eficients i per aconseguir els seus objectius, i es va preguntar: "Però el sector públic? Les vostres organitzacions estan orientades a les dades?". En la presentació, Gutiérrez va analitzar grans camps de les dades: característiques (fonts, velocitat, qualitat, volum, valor, tipus i estructura), governança de la dada, anàlisi descriptiu i predictiu de les dades, per a què serveixen, i quins són els col·lectius prioritaris després d'analitzar-les.
 
Raúl Broto, tinent d'alcaldia de Mollet del Vallès, va anar més enllà en l'ús de les dades, amb un objectiu: "Passar de ser una Administració reactiva a una Administració proactiva. El futur és que nosaltres anem a buscar al ciutadà. Per exemple, per oferir-li una beca o una oferta de feina a la ciutat". 
 
Durant la jornada també van participar experts del sector: Pilar Rodríguez, directora de l'unitat operativa sociosanitària adjunta a gerència de la Fundació ABD; José Antonio Ondivela, director europeu de Government Industry Executive / Urban Digital Transformation, i Josep Manel Picas, Healthcare senior advisor.

Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior