Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
08/12/2021 04:34:17

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

L'Ajuntament
Comunicació

El projecte A-porta, que intervindrà en 500 habitatges de Can Calders, es presenta el 27 de novembre

19/11/2021
Lectures: 623
El projecte A-porta, que intervindrà en 500 habitatges de Can Calders, es presenta el 27 de novembre

El projecte A-porta, al qual s'ha adherit l'Ajuntament de Sant Feliu, es desplegarà a partir del 29 de novembre al barri de Can Calders.

A-porta és un projecte social d'apoderament veïnal en què veïns i veïnes carismàtics, anomenats Picaportes, són contractats, formats i coordinats per visitar a tots i cadascun dels seus veïns i veïnes i donar-los suport, consells i recursos sobre com millorar la seva qualitat de vida (accés a drets socials, vulnerabilitat energètica, recerca de feina, recursos del barri, gestió de residus, malbaratament alimentari, convivència i civisme, acompanyament a gent gran, etc.). Es tracta d'un projecte transversal degut a l'heterogeneïtat de població susceptible a informar i orientar.

El grup de Picaportes de Can Calders, que ja han estat seleccionades per fer el porta a porta, són 8 dones, referents i conegudes al veïnat, de diferents orígens i ètnies i representatives de la diversitat al barri. Són persones treballadores del projecte i estan contractades per 25 hores mensuals.

Al municipi de Sant Feliu el porta a porta s'iniciarà el 29 de novembre i la zona d'intervenció seran 500 llars del barri de Can Calders. La missió al barri serà doble: assessorar per reduir la vulnerabilitat energètica del veïnat i detectar possibles casos de soledat i aïllament, especialment de la gent gran. La iniciativa es desenvoluparà fins a l'abril de 2022 i posteriorment es valorarà si cal continuïtat en una altra ubicació, dins del mateix barri o a d'altres barris del municipi.

Aquest projecte permetrà a l'Ajuntament tenir proximitat amb la ciutadania, un coneixement personalitzat de les necessitats del veïnat, així com poder identificar i arribar a totes les persones que necessiten ajuda.

El projecte es presenta a la ciutadania el proper 27 de novembre

El 9 de novembre va tenir lloc una reunió institucional al Centre Cívic Tovalloles amb les entitats del barri per presentar el projecte, per crear aliances i demanar la seva col·laboració. A l'acte va assistir l'alcaldessa de Sant Feliu, Lídia Muñoz, la regidora de Serveis Socials, Flavia Reina, així com responsables del Projecte de la Confederació d'Associacions Veïnals de Catalunya (CONFAVC). El proper dissabte 27 de novembre es farà una altra presentació pública, oberta a tota la ciutadania. L'acte tindrà lloc a la plaça de les Roses, a les 12 h, i comptarà amb la presència de l'alcaldessa de la ciutat, la tercera tinent d'alcaldia i els responsables del projecte.

La finalitat és explicar el projecte al veïnat així com presentar l'equip de Pica Portes que són les persones que visitaran els domicilis. Les Pica Portes aniran acreditades degudament i seran identificades amb cartelleria que incorpora les seves fotos i que s'ubicarà a les comunitats de veïns i veïnes on s'hagin programat visites. La seva funció serà informar sobre recursos del barri i municipals, fer xarxa i comunitat, així com detectar problemàtiques i situacions de vulnerabilitat per tal de donar-los solució.

A-porta és un projecte nou al municipi, però amb antecedents a d'altres ciutats com Santa Coloma de Gramenet, Sabadell, Mataró, Barcelona, Tarragona i Reus. Aquesta iniciativa a peu de carrer té una eficàcia contrastada ja que en el 75% dels casos els veïns i veïnes obren les portes de casa seva, més del 50% de les llars són entrevistades durant una mitjana de 45 minuts i de vegades es visiten les llars dues vegades al llarg del projecte.

Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior