Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
22/01/2022 13:26:37

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

L'Ajuntament
Comunicació

Sant Feliu inicia l'elaboració del primer Pla local LGTBIQ+ amb una enquesta adreçada a tota la ciutadania

11/01/2022
Lectures: 822
Sant Feliu inicia l'elaboració del primer Pla local LGTBIQ+ amb una enquesta adreçada a tota la ciutadania

L'Ajuntament de Sant Feliu, des del programa municipal de Feminisme i LGTBIQ+, ha iniciat el procés d'elaboració d'un Pla local per promoure la diversitat afectiva, sexual i de gènere. Es tracta d'una iniciativa per aconseguir una eina eficaç que permeti la implementació de polítiques d'igualtat en l'àmbit local, i que incorporin la perspectiva de gènere i LGTBIQ+.

La creació del Pla compta amb l'assessorament de l'entitat Diversitas i amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, i preveu la implicació d'agents de la ciutat per promoure la implementació i l'eficàcia d'aquesta eina. Actualment, el Pla es troba en fase de diagnosi, després que la primera acció que s'ha impulsat hagi estat una trobada amb l'entitat TransBaixpower Roses de Sant Feliu per presentar-ho i treballar-ho conjuntament.

La següent fita és donar veu a la ciutadania per conèixer de primera mà les seves aportacions, adreçades a fomentar els drets de les persones del col·lectiu LGTBIQ+. Així, a partir del dia 11 i fins el 26 de gener, es posa en marxa una enquesta virtual per detectar el grau de sensibilització, discriminació i lgtbifòbia a la ciutat a través de la percepció de veïnes i veïns. Això permetrà disposar d'informació per a les següents fases del procés de creació i desenvolupament del Pla. Es pot accedir a l'enquesta a través d'aquest enllaç i només calen tres minuts per respondre-la. Digues la teva per un Sant Feliu de Llobregat per a tothom! 

El Pla per a la Diversitat Sexual, Afectiva i de Gènere a Sant Feliu

El Pla local per la Diversitat Sexual, Afectiva i de Gènere té un doble objectiu: d'una banda, vol ser un marc de referència per als diferents departaments municipals de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat a l'hora d'implementar polítiques públiques incloent-hi la perspectiva de la diversitat. D'altra banda, ha de servir per definir actuacions que cal anar desenvolupant a curt i mig termini en matèria de diversitat sexual, afectiva i de gènere.

El pla d'acció s'estructurarà a partir de 7 línies estratègiques:  

  1. Compromís amb la igualtat i la diversitat sexual i de gènere
  2. Acció contra les violències i Lgtbifòbia
  3. Coeducació i transmissió de valors igualitaris
  4. Salut i drets sexuals i reproductius
  5. Promoció dels drets laborals de les persones LGTBIQ+
  6. Cultura, mitjans de comunicació i esports
  7. Participació i visibilització de les persones LGTBIQ+

Si voleu disposar de més informació, us podeu adreçar al programa de Feminisme i LGTBI+ al correu electrònic lgtbi@santfeliu.cat

Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior