Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
22/01/2022 13:34:29

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

L'Ajuntament
Comunicació

Ja es poden comunicar els positius de coronavirus en els test d'antígens a diverses farmàcies de Sant Feliu

12/01/2022
Lectures: 1062
Ja es poden comunicar els positius de coronavirus en els test d'antígens a diverses farmàcies de Sant Feliu

ACTUALITZACIÓ del 18 de gener de 2021. El llistat de farmàcies que ofereixen aquest servei són les següents: 

  • C. MARTÍN HERRERO      C/ General Manso, 50-52     Tel. 935768646
  • J. CALDUCH PORTA          C/ Jaume Ribas, 21     Tel. 936859199
  • M. GARRIDO ROMÁN        Pl. de la Vila, 15       Tel. 936661336


El Departament de Salut de la Generalitat i el Consell de Col·legis de Farmacèutics de Catalunya han arribat a un acord per tal de rebaixar la pressió als CAP. Les persones que detectin que estan contagiades a través d'un test d'antígens, ja poden notificar-ho a les farmàcies adherides, evitant haver de trucar al 061 o al seu centre de primària de referència -tot i que es pot continuar fent sense problema-, habitualment més col·lapsats. Les mateixes farmàcies s'encarregaran de comunicar tots els casos positius al Departament de Salut.

Quatre farmàcies de Sant Feliu ofereixen aquesta comunicació d'un resultat positiu en un test d'antígens fet a casa o a la mateixa farmàcia, en el cas que la farmàcia ofereixi aquest servei. Aquests establiments han ofert de manera voluntària els seus serveis al Departament de Salut. El llistat de farmàcies adherides, que es treballa per ampliar en les properes setmanes, és el següent:

  • C. MARTÍN HERRERO      C/ General Manso, 50-52     Tel. 935768646
  • C.P. GARRIDO LÓPEZ       C/ Hospitalet, 5     Tel. 936664750
  • J. CALDUCH PORTA          C/ Jaume Ribas, 21     Tel. 936859199
  • M. GARRIDO ROMÁN        Pl. de la Vila, 15       Tel. 936661336

Què faig per comunicar el resultat positiu a una farmàcia?

Cal tenir en compte que si una persona presenta símptomes compatibles amb la Covid-19 no ha d'anar a una farmàcia per fer-se la prova ni per comunicar el positiu. Tampoc ho han de fer els contactes estrets dels casos positius de Covid-19. Només en els casos de test supervisats a mode de cribatge, es recomana l'assistència a la farmàcia.

En cas que la prova no es faci al mateix establiment i que sigui positiva, cal trucar a la farmàcia -no presentar-se a l'establiment, ja que s'ha de començar immediatament l'aïllament-, i identificar-se amb el CIP, DNI o passaport. Cal indicar la marca del test i la data en què s'ha fet.
 

Mesures per a la contenció de contagis vigents

Les mesures per frenar la incidència de la Covid-19 continuen vigents, ja que es van allargar dues setmanes, fins al 21 de gener, les restriccions que van entrar en vigor el 24 de desembre.

Des de l'Ajuntament de Sant Feliu es vetlla per al compliment de totes elles amb l'objectiu de protegir la salut de la ciutadania, principal prioritat des de l'inici de la pandèmia. Així, s'ha decidit posposar els actes públics institucionals programats en interiors, fins al dia 20 de gener, a l'espera del que determini el Procicat.

L'estratègia bàsica per entomar l'onada de l'òmicron és mantenir el ritme de vacunació que contempla també l'administració de la dosi de reforç, ser molt estrictes amb l'ús correcte de la mascareta, i tenir molta cura de la ventilació en interiors.

També s'apel·la a la responsabilitat individual perquè les restriccions siguin efectives i aconsegueixin l'objectiu de frenar l'expansió de la Covid-19.

Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior