Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
22/01/2022 12:56:27

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

L'Ajuntament
Comunicació

Sessió informativa sobre els habitatges de lloguer amb protecció oficial i serveis per a majors de 65 anys

14/01/2022
Lectures: 1394
Sessió informativa sobre els habitatges de lloguer amb protecció oficial i serveis per a majors de 65 anys

ACTUALITZACIÓ! Amb data 20 de gener s'anuncia que l'activitat ha quedat cancel·lada com a mesura preventiva per evitar contagis per la Covid-19.

Queda cancel·lada la sessió informativa sobre els habitatges de lloguer amb protecció oficial i serveis per a persones majors de 65 anys, prevista per divendres 21 de gener, a les 11 h, al Centre Cívic Les Tovalloles.

En aquesta sessió, oberta a tota la ciutadania i adreçada principalment a les persones majors de 65 anys, es proporcionarà tota la informació d'interès sobre la promoció de 90 habitatges que va començar a construir-se a Sant Feliu a l'octubre de 2020 en el solar situat a la confluència dels carrers de Clementina Arderiu amb Marquès de Monistrol.

La promoció, construïda i gestionada per la Fundació Família i Benestar, avança a bon ritme i la previsió és que al segon trimestre de 2022 s'aprovin i publiquin les bases vinculades i es faci el sorteig dels habitatges; i abans de finals d'any es faci efectiu el lliurament de claus a les persones beneficiàries.

Viure amb tranquil·litat, comoditat i seguretat 

La promoció contempla la creació de pisos de lloguer, d'entre 40 i 50 m2 , adreçats a persones majors de 65 anys autònomes, que pel fet de viure-hi i pagant un lloguer que pot oscil·lar entre els 315 i els 360 euros, aproximadament, tindran inclosos serveis com consergeria, neteja d'espais comuns, manteniment de les instal·lacions o serveis d'acompanyament i suport social i personal. Com a serveis complementaris, que es gestionaran en funció de les necessitats de les persones residents i amb un cost addicional, es podrà gaudir d'altres serveis: neteja de l'interior de l'habitatge, auto-bugaderia, perruqueria, podologia, nutricionista-dietista, fisioterapeuta o osteòpata, entre d'altres.

Viure amb autonomia i en companyia 

El principal objectiu d'aquesta promoció amb protecció oficial és prioritzar l'autonomia i el benestar de les persones, facilitant alhora que els i les usuàries mantinguin les seves relacions i també fomentant-ne de noves, i posant al seu abast tot el que puguin necessitar per fer el seu dia a dia més fàcil i agradable. Com a exemple d'aquest esperit, la planta baixa de l'edifici acollirà un espai que funcionarà com un equipament d'activitats, adreçades tant a les persones residents com a la ciutadania en general, i que oferirà tallers artístics, manualitats, sessions de salut emocional o altres per reforçar la memòria.

Requisits per accedir-hi 

  • Tenir 65 o més anys i plena capacitat legal per contractar. Aquest requisit serà exigible a les persones sol·licitants en el moment de la presentació de la sol·licitud. 
  • Les unitats familiars o de convivència no podran ser superiors a dos membres.
  • No ser titular de ple domini o d'un dret real d'ús o gaudi sobre un habitatge subjecte a protecció pública o de renda lliure. De manera excepcional, es podran acollir aquelles persones de 65 anys o més, titulars d'un habitatge amb la condició que l'habitatge del qual siguin propietàries sigui ofert en cessió a l'Oficina Local d'Habitatge de Sant Feliu de Llobregat durant tot el temps de vigència del contracte d'arrendament del pis d'HPO de la present convocatòria. 
  • Estar inscrit o inscrita al Registre de Sol·licitants d'Habitatge de Protecció Oficial de Catalunya (RSHPO).

Com puc fer la inscripció? 

Per formar part del Registre de Sol·licitants d'HPO cal omplir la sol·licitud d'inscripció que trobareu al web de l'Agència de l'Habitatge de Catalunya (www.registresolicitants.cat). Una vegada complimentada la sol·licitud, cal presentar-la degudament signada per tots els membres de la unitat de convivència majors d'edat i acompanyada de la documentació necessària, per les vies següents: 

Per Internet, a través del catàleg de tràmits de la seu electrònica de l'Ajuntament. 

Presencialment, en qualsevol d'aquestes oficines: 

  • Oficina d'Atenció Ciutadana: Can Ricart, plaça de Lluís Companys, 1. És necessari demanar cita prèvia al telèfon 936858001, en horari de 8 a 20 h. 
  • Consell Comarcal del Baix Llobregat: Parc de Torreblanca, Sant Feliu de Llobregat. Telèfon 93 685 24 00. 
  • Agència de l'Habitatge de Catalunya: Carrer de la Diputació, 92, Barcelona. Telèfon 93 228 72 00.

Com puc disposar de més informació i tenir suport en la tramitació? 

A l'Oficina Local d'Habitatge: habitatge@santfeliu.cat Tel. 627 81 35 83. De dilluns a divendres, de 8.30 a 15 h, i dimarts i dijous, de 16 a 18.30 h Tel. 661 87 51 26. De dilluns a divendres, de 8.30 a 15 h, i dilluns i dimecres, de 16 a 18.30 h 

Al Casal de la Gent Gran: De dilluns a divendres, de 9 a 13 h i de 16 a 20 h.

Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior