Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
09/12/2023 13:20:07

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

L'Ajuntament
Comunicació

Sessions informatives sobre els habitatges de lloguer amb protecció oficial i serveis per a persones majors de 65 anys

22/03/2022
Lectures: 3319
Sessions informatives sobre els habitatges de lloguer amb protecció oficial i serveis per a persones majors de 65 anys

En les properes setmanes tindran lloc diferents sessions informatives per posar a l'abast de la ciutadania els detalls sobre com accedir als 90 habitatges de lloguer amb protecció oficial i serveis per a persones majors de 65 anys que s'estan construint a la confluència dels carrers de Clementina Arderiu amb Marquès de Monistrol. Les sessions es realitzaran en les següents dates: 

 • Dilluns 28 de març, a les 11 h. Casal Municipal de la Gent Gran
 • Dimecres 30 de març, a les 17.30 h. Centre Cívic Les Tovalloles
 • Dilluns 4 d'abril, a les 11 h. Centre Cívic Roses
 • Dijous 7 d'abril, a les 17 h, Centre de Barri Falguera

En aquestes sessions, obertes a tota la ciutadania i adreçades principalment a les persones majors de 65 anys, es proporcionarà tota la informació d'interès sobre aquesta promoció, que va començar a construir-se a Sant Feliu a l'octubre de 2020.

La promoció, construïda i gestionada per la Fundació Família i Benestar, avança a bon ritme i la previsió és que al segon trimestre de 2022 s'aprovin i publiquin les bases vinculades i es faci el sorteig dels habitatges; i abans de finals d'any es faci efectiu el lliurament de claus a les persones beneficiàries.

Viure amb tranquil·litat, comoditat i seguretat 

La promoció contempla la creació de pisos de lloguer, d'entre 40 i 50 m2, adreçats a persones majors de 65 anys autònomes, que pel fet de viure-hi i pagant un lloguer que pot oscil·lar entre els entre 314 i 354 euros de preu de lloguer (més entre 148,5 i 165 euros de despeses comunitàries), tindran inclosos serveis com consergeria, neteja d'espais comuns, manteniment de les instal·lacions o serveis d'acompanyament i suport social i personal.

Com a serveis complementaris, que es gestionaran en funció de les necessitats de les persones residents i amb un cost addicional, es podrà gaudir de: neteja de l'interior de l'habitatge, auto-bugaderia, perruqueria, podologia, nutricionista-dietista, fisioterapeuta o osteòpata, entre d'altres.

Viure amb autonomia i en companyia 

El principal objectiu d'aquesta promoció amb protecció oficial és prioritzar l'autonomia i el benestar de les persones, facilitant alhora que els i les usuàries mantinguin les seves relacions i també fomentant-ne de noves, i posant al seu abast tot el que puguin necessitar per fer el seu dia a dia més fàcil i agradable. Com a exemple d'aquest esperit, la planta baixa de l'edifici acollirà un espai que funcionarà com un equipament d'activitats, adreçades tant a les persones residents com a la ciutadania en general, i que oferirà tallers artístics, manualitats, sessions de salut emocional o altres per reforçar la memòria.

Requisits per accedir-hi 

 • Tenir 65 o més anys i plena capacitat legal per contractar. Aquest requisit serà exigible a les persones sol·licitants en el moment de la presentació de la sol·licitud. 
 • Les unitats familiars o de convivència no podran ser superiors a dos membres.
 • En el cas de tenir un habitatge en propietat, aquest haurà de ser ofert en cessió a l'Oficina Local d'Habitatge de Sant Feliu de Llobregat durant tot el temps de vigència del contracte d'arrendament del pis d'HPO de la present convocatòria.
 • Estar inscrit o inscrita al Registre de Sol·licitants d'Habitatge de Protecció Oficial de Catalunya (RSHPO).

Com presentar la sol·licitud

Per Internet, a través del catàleg de tràmits de la seu electrònica de l'Ajuntament..

Presencialment, en qualsevol d'aquestes oficines: 

 • Oficina d'Atenció Ciutadana: Can Ricart, plaça de Lluís Companys, 1. És necessari demanar cita prèvia al telèfon 93 685 80 01, en horari de 8 a 20 h. 
 • Consell Comarcal del Baix Llobregat: Parc de Torreblanca, Sant Feliu de Llobregat. Telèfon 93 685 24 00. 
 • Agència de l'Habitatge de Catalunya: Carrer de la Diputació, 92, Barcelona. Telèfon 93 228 72 00.

Com disposar de més informació i tenir suport en la tramitació

A les sessions informatives previstes s'oferirà tota la informació relacionada amb la promoció. Tanmateix, es poden ampliar detalls tant a l'Oficina Local d'Habitatge com al Casal de la Gent Gran: 

 • A l'Oficina Local d'Habitatge (c/ Pi i Margall, 8): habitatge@santfeliu.cat Tel. 627 81 35 83. De dilluns a divendres, de 8.30 a 15 h, i dimarts i dijous, de 16 a 18.30 h Tel. 661 87 51 26. De dilluns a divendres, de 8.30 a 15 h, i dilluns i dimecres, de 16 a 18.30 h 
 • Al Casal de la Gent Gran (c/ Pi i Margall, 45): De dilluns a divendres, de 9 a 13 h i de 16 a 20 h. Tel. 93 632 51 59.

Garantir el dret a l'habitatge, objectiu estratègic del Govern de Sant Feliu

Aqueta promoció d'habitatges de lloguer amb protecció oficial és una de les mesures contemplades dins del Pla Local d'Habitatge, un conjunt de polítiques socials i urbanístiques destinades a facilitar el dret a l'habitatge als ciutadans i ciutadanes de Sant Feliu. Aquest document vertebra el primer objectiu estratègic que el Govern va incorporar al Pla d'Actuació del Mandat, com és garantir aquest dret fonamental.

Documents relacionats:
Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior