Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
25/05/2022 02:12:27

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

L'Ajuntament
Comunicació

Oberta la convocatòria d'ajuts per a la rehabilitació residencial d'habitatges i edificis amb fons Next Generation

09/05/2022
Lectures: 739
Oberta la convocatòria d'ajuts per a la rehabilitació residencial d'habitatges i edificis amb fons Next Generation

Oberta la convocatòria d'ajuts en matèria de rehabilitació residencial, finançat per la Unió Europea: NextGenerationEU. Els objectius específics es concreten en actuacions que comporten la renovació del parc d'habitatges i edificis amb l'objectiu de:

 • Millorar l'eficiència energètica.
 • Millorar la integració d'energies renovables. 
 • Millorar-ne la conservació i la seguretat d'utilització.
 • Aconseguir una major digitalització. 
 • Aconseguir l'impuls en l'activitat rehabilitadora.

La convocatòria subvencionarà cinc tipus de programes diferents, tres dels quals van dirigits a propietaris i/o usufructuaris d'habitatges de forma individual i col·lectiva (exclosos habitatges d'ús turístic). 

Els programes que van dirigits a propietaris i/o usufructuaris són els següents:

 • B: Programa d'ajuts a nivell d'edifici
 • C: Programa d'ajuda a les actuacions de millora de l'eficiència energètica en habitatges
 • D: Programa d'ajuda a l'elaboració del llibre de l'edifici existent per la rehabilitació, i la redacció de projectes de rehabilitació

A continuació us detallem en què consisteix cadascun:

PROGRAMA B: AJUTS A NIVELL D'EDIFICI

Què? Finançament d'obres o actuacions en edificis d'ús predominantment residencials, per la millora de l'eficiència energètica, com ara millorar l'envolupant. En edificis de tipologia residencial col·lectiva i en habitatges unifamiliars.

IMPORTANT: Se subvencionaran actuacions que suposin almenys una reducció del 30% en l'indicador de consum d'energia primària, no renovable. 

Qui? Podran rebre l'ajut persones físiques o jurídiques que s'adeqüin a les següents categories establertes a l'article 31 de les Bases Reguladores, d'entre les quals es troben:

 • Propietaris o usufructuaris d'habitatges (unifamiliars o plurifamiliars, aïllats o agrupats)
 • Comunitats de propietaris
 • Societats cooperatives 
 • Administracions públiques

Quant? Es finançaran entre un 40% i un 80% les actuacions descrites en l'article 33 de les Bases Reguladores, amb un màxim de subvenció per habitatge de 18.800 euros. Les actuacions que suposin més estalvi energètic tindran un percentatge de finançament més alt.

IMPORTANT: En el cas de situacions de vulnerabilitat econòmica, es podrà concedir un ajut addicional de fins el 100% del cost de l'actuació.

PROGRAMA C: AJUTS A LES ACTUACIONS DE MILLORA DE L'EFICIÈNCIA ENERGÈTICA EN HABITATGES

Què? Finançament d'actuacions o obres de millora de l'eficiència energètica en els habitatges, siguin unifamiliars, o pertanyents a edificis plurifamiliars. L'habitatge ha de ser el domicili habitual i permanent de qui sol·liciti l'ajut. 

Qui? Podran rebre l'ajut persones físiques o jurídiques que s'adeqüin a les següents categories establertes a l'article 41 les Bases Reguladores, d'entre les quals es troben propietaris o usufructuaris d'habitatges.

Quant? Es finançarà un 40% de les actuacions de millora de l'eficiència energètica (descrites en l'article 43 de les Bases Reguladores), amb un màxim de subvenció per habitatge de 3.000 euros. 

IMPORTANT: La despesa mínima de les actuacions per obtenir la subvenció ha de ser de 1.000 euros.

PROGRAMA D: AJUTS A L'ELABORACIÓ DEL LLIBRE DE L'EDIFICI EXISTENT PER LA REHABILITACIÓ I LA REDACCIÓ DE PROJECTES DE REHABILITACIÓ

Què? Finançament per cobrir part de les despeses d'honoraris de professionals per a què implantin i generalitzin el llibre de l'edifici existent, o perquè desenvolupin projectes tècnics de rehabilitació integral d'edificis.

Qui? Podran rebre l'ajut persones físiques o jurídiques que s'adeqüin a les següents categories establertes a l'article 51 de les Bases Reguladores, d'entre les quals es troben:

 • Propietaris o usufructuaris d'habitatges (unifamiliars o plurifamiliars, aïllats o agrupats)
 • Comunitats de propietaris o agrupacions de comunitats de propietaris
 • Societats cooperatives

Quant?

Per l'elaboració del llibre d'edifici existent: 

 • Si es tracta d'un edifici unifamiliar o un edifici de fins a 20 habitatges: 700 euros + 60 euros per cada habitatge de l'edifici
 • Si es tracta d'edificis plurifamiliars de més de 20 habitatges: 1.100 euros + 40 euros per cada habitatge de l'edifici. En cap cas se superarà la subvenció total de 3.500 euros per edifici. 

Exemples: Un edifici de 15 habitatges rebria: 700 + 60x15 = 1.600 euros. 

Pel desenvolupament de projectes tècnics de rehabilitació integral d'edificis: 

 • Si es tracta d'un edifici unifamiliar o un edifici de fins a 20 habitatges: 4.000 euros + 700 euros per cada habitatge de l'edifici.
 • Si es tracta d'edificis plurifamiliars de més de 20 habitatges: 12.100 euros + 300 euros per cada habitatge de l'edifici. En cap cas se superarà la subvenció total de 30.000 euros per edifici. 

Exemples: Un edifici de 15 habitatges rebria: 4.000 + 700x15 = 14.500 euros. 

Ajuda en la tramitació

Per a més informació o si es vol demanar ajuda en la tramitació d'aquests ajuts, us podreu adreçar a l'Oficina Local d'Habitatge (c/ Pi i Margall, 8): habitatge@santfeliu.cat .Tel. 661 87 51 26
De dilluns a divendres, de 8.30 a 15 h, i de dilluns a dijous, de 16 a 18.30 h. 

 

Aquesta acció està subvencionada per la Unió Europea (Fons Next Generation), el Govern d'Espanya i el Govern de Catalunya.

Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior