Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
28/06/2022 10:33:49

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

L'Ajuntament
Comunicació

Canvis de competències en el Govern municipal derivats del canvi d'alcaldia

17/06/2022
Lectures: 850
Canvis de competències en el Govern municipal derivats del canvi d'alcaldia

El Govern municipal ha aprovat un nou decret en què s'estableixen canvis en el cartipàs i noves delegacions per a alguns regidors i regidores, arran de la reconfiguració en les seves atribucions derivades de la presa de possessió com a alcalde d'Oriol Bossa el passat 11 de juny.

Bossa ha ocupat en els primers tres anys de mandat la presidència de l'Àrea de Govern Obert i Serveis Generals de l'Ajuntament, que a partir d'ara presidirà l'alcaldessa sortint i actual primera tinenta d'alcaldia, Lídia Muñoz. En aquesta àrea i fins al final del mandat Muñoz tindrà la delegació de la regidoria de Govern Obert i participació ciutadana, que inclou atribucions com el desenvolupament de processos participatius, l'ètica i el bon govern o la gestió del coneixement i qualitat dels serveis públics, entre d'altres.

La regidoria de Cultura i Memòria democràtica, ocupada fins ara per Manel Martínez, també canvia de mans amb la nova configuració del cartipàs i recaurà en Lídia Muñoz. La regidora s'ocuparà de temes que van des de la promoció cultural de la ciutat fins a la gestió cívica i col·laborativa d'espais i equipaments municipals, o la política lingüística.

Finalment, la primera tinenta d'alcaldia també ostentarà les competències vinculades tant al soterrament com a les actuacions associades a la posterior urbanització en superfície.

Un altre canvi contemplat en el nou cartipàs és la delegació de les competències relacionades amb Serveis municipals i espai públic a la tercera tinenta d'alcaldia Mireia Aldana, qui continua al capdavant de l'Àrea de Territori, Sostenibilitat i Activitat Econòmica com a presidenta. Aquesta regidoria, ocupada fins ara per l'alcalde Oriol Bossa, implica entre d'altres la gestió dels residus i la neteja viària, el manteniment de la ciutat o la gestió de zones verdes. El decret especifica així mateix la delegació a Aldana de l'atorgament de llicències i tramitació de les comunicacions prèvies d'obres, i llicències d'obres menors.

Tots aquests moviments en les delegacions d'àrees i regidories afecten també a les diferents tinences d'alcaldia, que ara recauen en Lídia Muñoz com a primera tinenta d'alcaldia; en Flavia Reina com a segona tinenta d'alcaldia en substitució de Manel Martínez; en Mireia Aldana, qui ascendeix de quarta a tercera tinenta respecte als passats tres anys; i en Aitor Rivera, que s'estrena com a quart tinent d'alcaldia, mantenint les mateixes atribucions en matèria d'Innovació i Tecnologia, Joventut, Comerç i Turisme, i Dret a l'habitatge.

Les delegacions de la resta de regidors i regidores que conformen el Govern municipal es mantenen igual al cartipàs.

Totes es poden consultar, juntament amb la resta de càrrecs que exerceixen, representacions i retribucions, en l'espai de l'equip de govern del web municipal o a l'apartat www.santfeliu.cat/cartipas.

Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior