Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
28/03/2024 23:38:36

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

L'Ajuntament
Comunicació

Balanç i tancament del Pacte de Ciutat en la 8a Comissió de Seguiment

26/09/2022
Lectures: 1482
Balanç i tancament del Pacte de Ciutat en la 8a Comissió de Seguiment

La 8a Comissió de seguiment del Pacte de Ciutat s'ha reunit aquest dilluns, 26 de setembre, en sessió telemàtica amb la participació de l'alcalde de la ciutat, Oriol Bossa, i la primera tinenta d'alcaldia, Lídia Muñoz. En la darrera sessió de seguiment s'han presentat les dades de tancament del Pacte de Ciutat i s'han exposat tres actuacions emblemàtiques realitzades en el marc del Pacte: el projecte de transformació dels patis escolars, el projecte de moneda local i el Pla de sostenibilitat ambiental.

L'alcalde Oriol Bossa ha obert la sessió explicant que el Pacte de Ciutat va sorgir "per adaptar-nos a la nova realitat que va saltar pels aires al març de 2020 amb el decret de confinament amb motiu de la pandèmia" i ha agraït "el treball en xarxa i el compromís amb el Pacte durant aquests dos anys intensos".

Lídia Muñoz ha destacat que avui "arribem a un punt d'inflexió, el tancament d'una etapa de molt de patiment però també de molt aprenentatge, i el que hem fet és millor del que es plantejava a l'inici". Muñoz ha presentat les dades de tancament del Pacte i ha subratllat la importància de que el 86,3 % del pressupost ha estat executat i gairebé el 82% de les actuacions han estat realitzades i el 12,8% es troben en execució.

A continuació la regidora d'Educació, Mireia Aldana, ha presentat el projecte de transformació dels patis escolars com a actuació emblemàtica dins del Pacte de Ciutat. El principal objectiu d'aquesta acció ha estat transformar els patis de les escoles en indrets on desenvolupar l'educació dels infants a través d'un entorn dinàmic, inclusiu, segur i sostenible. Aldana ha assegurat que "la millora dels patis aportarà uns espais més educatius" i ha subratllat el paper de la Ciutat Educadora. El pressupost executat ha estat de 72.000 euros, 17.000 destinats a la redacció del projecte per analitzar arquitectònicament i estructuralment els patis a transformar, i 55.000 emprats en l'execució de la primera fase. A més, es destinaran 37.500 euros del programa específic de resiliència local finançat per la Diputació de Barcelona a la reconversió dels espais amb incorporació de verd natural i integració dels patis a la xarxa de refugis climàtics.

El regidor de Comerç i Turisme, Aitor Rivera, ha estat l'encarregat de presentar el projecte de Moneda Local de Sant Feliu de Llobregat, La Rosa, creada amb l'objectiu de revitalitzar i reactivar l'activitat econòmica de la ciutat a través de dotar-la d'una moneda que incrementi l'impacte de la despesa pública en el comerç local. Rivera ha explicat que aquest projecte va néixer en el marc del Pacte de Ciutat però "ha vingut per quedar-se, per continuar sent un motor per a la reactivació econòmica del teixit comercial de Sant Feliu". Actualment hi ha 110 comerços adherits a la Moneda Local més les deu parades del mercat municipal i es preveu que es posi en marxa el proper 2 de desembre, coincidint amb la campanya de consum local del Nadal.

El regidor de Medi Ambient, Manel Leiva, ha explicat el Pla de Sostenibilitat Ambiental, emmarcat en l'eix 3 del Pacte de Ciutat, i amb un pressupost de prop d'un milió i mig d'euros. Leiva ha destacat la planta biosolar fotovoltaica i verda de l'Escola Bressol Fàbregas com a exemple d'edifici totalment sostenible, per autoconsum i aprofitament col·lectiu d'excedents per Comunitat Energètica Local i com a mesura d'adaptació al canvi climàtic. També ha destacat la pacificació del carrer Girona com a exemple de pacificació de l'espai intern de la ciutat. El Pla de Sostenibilitat Ambiental inclou també la planta solar fotovoltaica a l'Escola Arquitecte Gaudí per autoconsum i aprofitament col·lectiu d'excedents per Comunitat Energètica Local.

L'últim punt de la sessió ha estat dedicat als instruments de governança en el nou escenari que s'obre a partir d'ara, un cop finalitzat el mandat del Pacte de Ciutat, sorgit al maig de 2020 per a la reconstrucció social i econòmica de Sant Feliu arran de la pandèmia. En aquest sentit, Lídia Muñoz ha proposat injectar el Pacte de Ciutat al Consell de Ciutat com a òrgan estable de participació, i "que pugui estar integrat per tothom que ho vulgui, tant entitats com persones a títol individual. L'objectiu és donar continuïtat a l'esperit del Pacte de Ciutat, on hem treballat en equip de veritat, amb les diferents eines que tenim al nostre abast".

L'alcalde de la ciutat ha tancat la sessió assegurant que amb el Pacte de Ciutat "hem fet una prova obligada de com podem gestionar la ciutat d'una forma participativa i serà un instrument molt útil a partir d'ara per fer polítiques públiques de manera col·laborativa".

Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior