Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
04/02/2023 10:41:56

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

L'Ajuntament
Comunicació

La Síndica Municipal Julia Latorre rep la medalla d'honor de la Generalitat

24/01/2023
Lectures: 341
La Síndica Municipal Julia Latorre rep la medalla d'honor de la Generalitat

Dilluns 23 de gener s'ha celebrat al Palau de la Justícia de la Generalitat el lliurament del Premi Justícia 2022, així com de medalles i mencions honorífiques atorgades a persones que s'han distingit per realitzar serveis excepcionals a la justícia. Una de les homenatjades ha estat Julia Latorre, qui actualment ostenta el càrrec de Síndica Municipal, després que el Ple Municipal revalidés el seu segon mandat el passat mes setembre.

La concessió d'aquestes distincions s'ha realitzat en el marc de l'acte del Dia de la Justícia, encapçalat pel president de la Generalitat, Pere Aragonès, a qui va acompanyar la consellera de Justícia, Drets i Memòria, Gemma Ubasart. El cap de l'Executiu va felicitar Julia Latorre i la resta de persones guardonades destacant que la seva tasca "contribueix a una justícia més garantista, plural, eficaç i feminista".

Les medalles d'honor de la Generalitat per serveis excepcionals a la justícia s'atorguen, de manera individual o col·lectiva, a persones físiques relacionades professionalment amb la justícia que hagin destacat pel seu esforç i dedicació, amb actuacions d'especial rellevància. A més de Latorre, enguany s'ha reconegut també la tasca de Mª del Carmen Gete-Alonso, José Manuel del Amo, Lluïsa Puig, Montserrat Bastit, el Consell de Procuradors dels Tribunals de Catalunya, i la Comissió de Llengua del Consell de l'Advocacia Catalana.

Defensant els drets fonamentals i les llibertats públiques

Entre d'altres fites professionals en la trajectòria de Julia Latorre, destaca el fet d'haver estat la primera dona fiscal d'Espanya i la primera dona degana dels Col·legis d'Advocats d'Espanya. També ha estat degana del Col·legi d'Advocats de Sant Feliu, i en diferents períodes ha format part tant del Consell d'Advocats de Catalunya com del Consell General de l'Advocacia. A més, ha estat presidenta de l'Escola de Pràctica Jurídica i del Casino Santfeliuenc.

La Sindicatura Municipal de Greuges de Sant Feliu és una institució creada a iniciativa de l'Ajuntament l'any 2006 amb l'objectiu de garantir els drets fonamentals i les llibertats públiques dels santfeliuencs i les santfeliuenques, en relació a les actuacions de l'administració municipal i les seves competències.

L'Oficina de la Síndica de Greuges es troba al Palau Falguera (c/ Falguera, 2). L'horari d'atenció al públic és de dilluns a dijous, d'11 a 14 h, i dilluns i dimarts, de 16.30 a 19 h. També es pot contactar trucant al telèfon 93 685 80 21, al correu electrònic sindic@santfeliu.cat o al web www.santfeliu.cat/sindic.

 

Fotografia de Jordi Bedmar
Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior