Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
29/03/2023 09:41:39

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

L'Ajuntament
Comunicació

Activada l'alerta per vent a Sant Feliu

07/02/2023
Lectures: 304
Activada l'alerta per vent a Sant Feliu

La Generalitat de Catalunya i el Centre de Coordinació Operativa de Catalunya han activat la fase d'alerta del Pla VENTCAT per risc de ventades.

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya, avui hi ha previsió de ratxes de vent que poden superar els 72 km/h a la major part de Catalunya, a excepció del Pirineu, comarques del nord-est i del sud-oest. El vent bufarà de l'est i la seva distribució geogràfica serà extensa. Aquesta propera nit l'afectació es reduirà al litoral central i sud.

A Sant Feliu de Llobregat, la previsió és que el vent arribi a 32 km/h a partir de les 12 h d'aquest dimarts, 7 de febrer de 2023. La Policia Local tancarà, de manera preventiva, tots els parcs de la trama urbana de Sant Feliu.

Recomanacions davant el risc de fortes ratxes de vent

Es recomana fer seguiment de la situació meteorològica i extremar la precaució en les activitats a l'aire lliure.

Protecció Civil demana que se segueixin els consells d'autoprotecció en cas de forts vents i que es prenguin les mesures de prevenció necessàries en aquests casos, per exemple, evitar deixar testos o altres objectes no estàtics a les façanes i terrasses i recollir la roba dels estenedors per evitar que el vent els pugui fer caure al carrer i provocar un accident.

A l'exterior, cal vigilar amb el mobiliari urbà, l'enllumenat dels carrers, les motos, les grues, els contenidors de brossa, l'arbrat i tot allò que el vent pugui fer caure. Així com evitar els parcs, els jardins i les zones boscoses. 

Si s'ha de conduir, cal consultar les prediccions del temps i l'estat de les carreteres, i si el desplaçament és imprescindible, cal tenir molta precaució atès que es poden trobar obstacles a la via.

En els moments de les ràfegues més intenses cal protegir-se sobretot d'elements que semblin inestables i interrompre puntualment les activitats que suposin estar exposats a aquests forts vents.

Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior