Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
02/06/2023 10:20:53

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

L'Ajuntament
Comunicació

Presentació de la Guia local per fer front als maltractaments a les persones grans

28/03/2023
Lectures: 581
Presentació de la Guia local per fer front als maltractaments a les persones grans

Divendres 31 de març, a les 12 h, la Sala Ibèria acollirà la presentació de la Guia local per fer front als maltractaments a les persones grans en un acte obert a tota la ciutadania. La trobada comptarà amb la presència de l'alcalde Oriol Bossa, la regidora de Gent Gran Mercè Ariza, la cap del Servei d'Atenció a la Dependència i Vulnerabilitat Social de la Diputació de Barcelona Iolanda Moragues, i els serveis tècnics de l'Ajuntament que han col·laborat en la confecció del document.

En paraules d'Ariza, aquest document "ofereix les mesures i eines de protecció que tantes vegades se'ns demanava en el Manifest del 15 de juny, Dia Mundial de Presa de Consciència del Maltractament en la Vellesa, i fa visible el que s'invisibilitza per part de les persones i l'entorn que ho pateix". La Guia té com a objectiu sensibilitzar sobre el fenomen dels maltractaments a nivell comunitari en general, i als equips de professionals que treballen amb persones grans en particular. També aprofundeix en el coneixement d'aquesta realitat, i proporciona criteris per prevenir, detectar i intervenir en els casos de maltractament.

Els maltractaments a les persones grans poden manifestar-se de diverses formes, i és de vital importància reconèixer aquesta diversitat a l'hora d'intervenir per protegir la persona gran en situació de maltractament. En aquest sentit, el manual ofereix informació sobre senyals d'alerta, factors de risc i factors de protecció. Així mateix, aquest document posa l'èmfasi en la importància de la prevenció i el paper fonamental que juga l'educació de la ciutadania. Fomentar el bon tracte a la gent gran és una línia de treball que pot ajudar a evitar els maltractaments.

La redacció de la Guia local, impulsada per la Diputació de Barcelona, ha estat possible gràcies a la implicació de diferents agents locals de l'àmbit de serveis socials, salut, equipaments, seguretat i centres residencials, entre d'altres. El document dóna així resposta als objectius contemplats en el Pla d'Actuació del Mandat per garantir l'atenció a la gent gran, i desenvolupar un programa comunitari per a la detecció de persones grans es troben en situacions de vulnerabilitat o possible maltractament, treballant en xarxa amb tots els serveis adreçats a aquest col·lectiu.

Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior