Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
02/06/2023 09:35:44

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

L'Ajuntament
Comunicació

El Consell Municipal de Salut fa balanç d'un mandat marcat per la pandèmia

28/03/2023
Lectures: 377
El Consell Municipal de Salut fa balanç d'un mandat marcat per la pandèmia

Dijous 23 de març va tenir lloc, al Centre Cívic Les Tovalloles, la quarta i darrera reunió del mandat 2019-2023 del Consell Municipal de Salut de Sant Feliu de Llobregat, amb l'objectiu de fer balanç del que s'ha fet i dels reptes de futur. El Consell Municipal de Salut és un òrgan consultiu, amb la voluntat de contribuir a la canalització de la participació de tots els agents de salut que intervenen a la nostra ciutat.

Les competències fonamentals de Salut depenen de la Generalitat. Tot i això, l'Ajuntament estableix les polítiques públiques municipals a través del Pla Local de Salut. La regidora de Salut pública i Consum, Loren Rider, assenyala la gestió de la pandèmia de la Covid com un dels treballs claus: "Sempre diem que la salut ho és tot, de forma transversal, i en aquest sentit, la pandèmia ens ha servit per visualitzar la seva importància. El Consell Municipal de Salut treballa projectes amb visió comunitària, que és on l'Ajuntament sí que pot incidir".

Els dos eixos principals establerts com a prioritat durant aquests quatre anys han estat la salut mental i la prescripció social. La regidora de Salut pública i Consum ho justifica: "La salut mental sempre és important, però ara és quan s'ha visualitzat i han augmentat els índexs de persones que pateixen problemes de trastorns mentals. Podem ser qualsevol, en qualsevol moment de les nostres vides. Com Ajuntament hem hagut d'abordar molts casos, sobretot en els joves".

Durant aquest temps l'Ajuntament ha incidit en la salut comunitària, tal com explica Loren Rider: "La Generalitat ha apostat per la salut comunitària, i ara mateix tenim dos referents de benestar emocional: un psicòleg al CAP Rambla i un psicòleg al CAP El Pla; una nutricionista per als dos CAP's, dos higienistes bucodentals i dos fisioterapeutes. De forma comunitària, amb l'Ajuntament, aquests professionals sanitaris creen projectes per traslladar a la ciutadania amb l'ajuda de les entitats. Per exemple, amb els referents de benestar emocional i amb l'Associació de Fibromialgia de Sant Feliu de Llobregat estem treballant per millorar la nostra qualitat de vida".

L'altre gran projecte del present mandat ha estat la prescripció social: "Fomentem l'abordatge no farmacològic, perquè als Centres d'Atenció Primària també puguin receptar alternatives, com assistir a activitats d'entitats de Sant Feliu o utilitzar els camins saludables per fer activitat física", afirma Loren Rider, que recorda la feina d'intercanvi d'informació entre les entitats i els prescriptors de salut del municipi.

Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior