Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
02/06/2023 11:16:23

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

L'Ajuntament
Comunicació

L'Ajuntament presenta el nou servei del Verd Urbà

28/03/2023
Lectures: 520
L'Ajuntament presenta el nou servei del Verd Urbà

El parc d'Europa ha acollit dimarts 28 de març la presentació del nou servei de manteniment del Verd Urbà, en un acte al que han assistit l'alcalde Oriol Bossa; la presidenta de l'Àrea de Territori, Sostenibilitat i Activitat Econòmica Mireia Aldana;  el gerent d'Ambientalia, empresa que ha guanyat el lot més important a l'hora de desenvolupar aquesta nova estratègia de verd urbà, Xavier Fité.

La presentació del nou servei, encarregat del manteniment de jardineria i arbrat, ha esdevingut una oportunitat per a l'Ajuntament per explicar la nova estratègia de verd urbà. L'objectiu principal és incrementar la infraestructura verda de la ciutat, naturalitzar-la i conservar la biodiversitat, així com també donar a conèixer el valor de la infraestructura verda i comunicar aquest canvi de paradigma. En aquest sentit, Aldana ha destacat que la modificació en el nom representa "com concebem el servei, posant en valor la infraestructura verda, com la ciutat respecta aquesta infraestructura, i com s'interrelaciona el verd amb la vida de les persones per combatre el canvi climàtic i respectar el cicle mediambiental".

El nou servei de verd urbà compta amb un pressupost d'adjudicació de 963.737,08 euros per any en el lot 1, dels quals 60.289 euros per any són destinats a renovacions. Tal com ha recordat l'alcalde Oriol Bossa, aquest "és el segon contracte més gran després del de la neteja viària i recollida de residus, així com el servei que més interaccions crea amb la ciutadania". Aquest contracte preveu la plantació d'arbres i arbustos, la replantació de tots els escocells buits, l'augment del nombre d'arbres viaris i la sembra de prats naturalitzats. També es vol reduir la poda de l'arbrat i de certs grups arbustius, diversificar les espècies utilitzades i reduir la sega de gespes i zones extensives, per tal d'augmentar l'ombra i afavorir la biodiversitat.

Alhora, s'instal·laran refugis de biodiversitat blaus, d'aigua, i verds, de vegetació, en jardins i parcs, i s'aprofitaran els residus de la poda per a la jardineria i altres projectes. Aquest 2023 també es formalitzarà un contracte de subministrament viari d'aproximadament 45 mil euros, que preveu subministrar entre 250 i 320 arbres, que seran plantats en escocells buits per substituir aquells arbres morts per ventades, plagues o altres incidències.

Ajuntament i concessionària s'han compromès a donar a conèixer el valor de la infraestructura verda i comunicar aquest canvi de paradigma, impulsant en els propers mesos campanyes de comunicació i la difusió de les pràctiques de naturalització de la infraestructura verda. Precisament, s'ha impulsat el canvi de nom del servei de Jardineria a Verd Urbà per recalcar aquest enfocament de generació de serveis per a la ciutat que té la infraestructura verda.

Amb aquesta nova estratègia, l'Ajuntament referma el seu compromís amb la sostenibilitat i la protecció del medi ambient, fent un pas més cap a un futur més verd i saludable per a la ciutat i els seus ciutadans i ciutadanes.

Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior