Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
21/06/2024 07:02:59

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

L'Ajuntament
Comunicació

Taller sobre els refugis climàtics i els seus beneficis

22/05/2023
Lectures: 1710
Taller sobre els refugis climàtics i els seus beneficis

El dijous 25 de maig, a les 10.30 h, tindrà lloc a la Biblioteca Montserrat Roig el taller "Què són els refugis climàtics i com ens en podem beneficiar", a càrrec de la cap de la unitat de Medi Ambient de l'Ajuntament de Sant Feliu, Montse Díaz; la coordinadora de zona del Servei de Teleassistència, Albina Duran; i una educadora ambiental del programa Compartim un Futur de l'AMB.

Les onades de calor, cada cop més freqüents i intenses, tenen efectes importants sobre la salut de la població, especialment entre la gent gran i els infants. Per aquest motiu, des de les administracions s'estan duent a terme diversos projectes per tal de pal·liar les conseqüències d'aquest augment dels episodis càlids. Una d'aquestes iniciatives és la creació de la Xarxa metropolitana de refugis climàtics (XMRC), impulsada per l'Àrea Metropolitana de Barcelona.

Els refugis climàtics són espais accessibles que poden proporcionar condicions de confort tèrmic, descans i seguretat davant d'episodis meteorològics extrems, com les onades de calor. A Sant Feliu formen part d'aquesta xarxa de refugis climàtics espais com la Biblioteca Montserrat Roig, el Parc Europa, el Parc Llobregat i els jardins del Palau Falguera.

El taller, obert a tothom, està organitzat per la Diputació de Barcelona, el Servei de Teleassistència, l'AMB, l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat i la Biblioteca Montserrat Roig.

 

Aquesta activitat s'emmarca en el P6. Projecte de creació de refugis climàtics a l'entorn urbà, del Pla d'Acció de l'Agenda Urbana de Sant Feliu de Llobregat. Aquest Pla, aprovat pel Ple municipal de juliol de 2022, té la finalitat d'establir les bases i projectes transformadors que han d'orientar el desenvolupament de la ciutat cap a un model més resilient, inclusiu, segur i sostenible en l'horitzó dels pròxims 10 anys, i de manera alineada amb el canvi urbà que es donarà en la zona alliberada pel soterrament de les vies.

Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior