Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
29/02/2024 17:19:52

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

L'Ajuntament
Comunicació

Sant Feliu es converteix en un dels municipis referents en recollida de tèxtil

07/02/2024
Lectures: 496
Sant Feliu es converteix en un dels municipis referents en recollida de tèxtil

La ciutadania de Sant Feliu de Llobregat ha demostrat novament el seu compromís ambiental dipositant un total de 99.328 kg de roba en desús als 13 contenidors taronges Solidança/Roba Amiga repartits arreu del municipi. Amb aquestes donacions de roba en desús s'han evitat 820.449 kg d'emissions de CO2 a l'atmosfera, evitant que la roba es converteixi en rebuig i fomentant l'economia circular amb valor social.

El gest de dipositar roba als contenidors de recollida selectiva ha permès assolir fites ambientals que converteixen al municipi de Sant Feliu de Llobregat en un dels territoris referents en recollida de tèxtil, recollint 2,25 kg per habitant i any.

El projecte Solidança/Roba Amiga treballa en un model que suposa una gran oportunitat laboral a través de la gestió integral de residus. Aquesta iniciativa no només consisteix en una tasca i compromís ambiental, sinó també en l'acompanyament individualitzat i holístic de la persona a través del seguiment d'itineraris d'inserció sociolaboral per a persones en situació de vulnerabilitat social.

En concret, Sant Feliu dona feina a 10 persones en situació de vulnerabilitat social. Aquestes contractacions permeten l'adquisició d'hàbits laborals i capacitats tècniques que acosten aquestes persones al món laboral a través de llocs de treball vinculats a la gestió dels residus. D'altra banda, s'han ofert formacions ocupacionals per a 11 persones del municipi en situació de vulnerabilitat social.

Sant Feliu de Llobregat també vol sensibilitzar la població envers la problemàtica ambiental i social de la indústria tèxtil amb la realització d'1 campanya d'educació ambiental al municipi on s'han recollit 40 kg de roba i calçat a una escola del municipi. També s'han realitzat i 3 activitats i tallers d'educació ambiental i per a la sostenibilitat a les escoles amb campanyes de recollida de roba i calçat sensibilitzant a 90 alumnes.

Per a més informació, podeu trucar al telèfon 93 685 44 34, enviar un missatge a comunicacio@solidanca.cat o consultar el web www.solidanca.cat.

Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior