Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
29/02/2024 15:35:13

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

L'Ajuntament
Comunicació

Presentada la nova campanya de convivència i civisme de l'Ajuntament de Sant Feliu

06/02/2024
Lectures: 617
Presentada la nova campanya de convivència i civisme de l'Ajuntament de Sant Feliu

Aquest dimarts, 6 de febrer, s'ha presentat a la sala de Plens la nova campanya de Convivència i Civisme, que pretén sensibilitzar la ciutadania sobre la importància de tenir uns bons hàbits de convivència i civisme per garantir una ciutat més agradable, segura i sostenible.

La presentació de la campanya ha anat a càrrec de l'alcaldessa de Sant Feliu, Lourdes Borrell, i de la regidora de Civisme i Seguretat Ciutadana, Mari Luz Moral, que han explicat els objectius i el desplegament de la campanya. Per part de les empreses que han treballat els elements gràfics, Miquel Puertas d'Opac i Maria Gómez de Setzenou han presentat la imatge gràfica del projecte.

L'alcaldessa ha explicat que la campanya de convivència i civisme neix per la necessitat de millorar la convivència ciutadana i el respecte a l'espai públic, ja que "en els darrers anys s'han detectat una sèrie de comportaments incívics que estan afectant la qualitat de vida de la ciutat, com la brutícia, el soroll, l'incivisme al trànsit o l'incompliment de les normes de convivència".

Sant Feliu de Llobregat és una ciutat diversa i multicultural, amb una població de més de 45.000 habitants. Tal com han remarcat, "aquesta diversitat és un valor positiu però també pot generar conflictes si no es gestiona adequadament". Així, la campanya de civisme vol contribuir a "fomentar la convivència i el respecte entre totes les persones que viuen a la ciutat i fer de Sant Feliu una ciutat millor, més amable, neta i segura".

La campanya, que s'iniciarà en els propers dies, es composa de diversos cartells i eslògans que es distribuiran a través de les xarxes socials de l'Ajuntament i també seran visibles als diferents equipaments municipals.

Participació del Consell d'Infants

El Consell d'Infants de Sant Feliu, que enguany té l'encàrrec de treballar pel civisme, actualment està fent sessions per posar en valor l'entorn més proper a través del civisme, el respecte i la convivència. L'objectiu és conscienciar la ciutadania i els nens i nenes en particular que mantenir en bon estat la ciutat és responsabilitat de tots i totes.

Paper actiu de les agents cíviques

Les agents cíviques, contractades per l'Ajuntament de Sant Feliu l'octubre de 2023, faran difusió de la campanya com a mitjà de dinamització dels bons usos amb tasques d'informació, sensibilització i advertència a la ciutadania. En concret, repartiran els cartells de la campanya a tots els equipaments municipals, informaran la ciutadania sobre les normes de civisme i vetllaran perquè es compleixin recollint les incidències que es produeixin en matèria de convivència i civisme a tots els barris de la ciutat. La finalitat de l'atenció de proximitat de les informadores és oferir interlocució de primera mà al carrer, afavorir l'ús cívic dels espais públics i contribuir a una major sensació de seguretat entre la ciutadania.

 

Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior