Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
29/02/2024 17:18:34

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

L'Ajuntament
Comunicació

El premi de poesia Martí Dot tanca inscripcions amb una trentena de participants

08/02/2024
Lectures: 552
El premi de poesia Martí Dot tanca inscripcions amb una trentena de participants

El 49è Premi de Poesia Martí Dot consolida el bon moment de participació del certamen. El 31 de gener es va tancar el termini d'inscripció amb la cinquena millor participació de la història del premi, un total de 31 poemaris de 16 poetesses i 15 poetes. Els originals provenen de tots els Països Catalans, majoritàriament de Catalunya, i inclouen la millor participació local de la història amb tres treballs de Sant Feliu de Llobregat. La mitjana d'edat de les persones participants és de 30 anys.

El jurat del Martí Dot es reunirà al Palau Falguera per deliberar el seu veredicte durant la segona quinzena del mes de febrer. El veredicte es farà públic en l'acte del lliurament del premi, en el marc de la cloenda de la XIII Setmana de la Poesia de Sant Feliu de Llobregat, que tindrà lloc el diumenge 24 de març de 2024.

Aquest premi de poesia, convocat per l'Ajuntament, té com a objectiu promoure la creació literària en català i ajudar els joves poetes i poetesses a donar a conèixer la seva primera o segona obra. És un certamen obert a la participació de persones menors de 36 anys que presentin un recull de poemes originals i inèdits, escrits en català, en quantitat suficient per integrar un volum, aproximadament uns 300 versos. El premi està dotat amb 1.500 euros i la publicació de l'obra guanyadora a la col·lecció de poesia de Viena Edicions.

El Premi de Poesia Martí Dot es va crear al 1974 per tal de difondre la poesia en llengua catalana entre el jovent. Al llarg de la seva existència aquest guardó ha servit per posar a l'escenari literari poetes i poetesses com Vicenç Villatoro (1978), Agustí Vilar (1979), Xavier Pérez i Torío (1984) o Míriam Cano, Aina Torres, Raquel Santanera, Guim Valls, Oriol Sauleda i Carla Fajardo en els darrers anys.

Podeu consultar les bases del premi aquí.

Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior