Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
19/04/2024 08:31:58

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Sant Feliu tornarà a ser seu de la Mobile Week Catalunya

16/03/2022
Lectures: 3157
Sant Feliu tornarà a ser seu de la Mobile Week Catalunya

Sant Feliu és, per tercera vegada, una de les ciutats participants en la Mobile Week Catalunya. La nostra ciutat organitza tres tallers i dues xerrades sobre TIC durant tres dies consecutius: del 26 al 28 d'abril. L'objectiu és estendre al conjunt de la ciutadania el debat sobre la revolució digital.

16 àmbits territorials de tot Catalunya organitzaran activitats en el marc d'aquesta iniciativa de Mobile World Capital Barcelona, impulsada juntament amb la Generalitat de Catalunya i que se celebrarà del 25 d'abril al 31 de maig. La Mobile Week Catalunya 2022 aspira a minimitzar les bretxes digitals de la ciutadania, tot aportant eines i recursos per afrontar el dia a dia en matèries com ara drets digitals, entreteniment i nous mitjans digitals, habilitats professionals digitals i educació o desinformació. 

La Mobile Week Catalunya 2022 a Sant Feliu de Llobregat

Les activitats començaran el dimarts 26 d'abril de 18 a 19 h amb la xerrada CATVERS, aplicació a una comunitat d'innovació local, que tindrà lloc en un espai virtual: el CATVERS de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat.

Les quatre activitats restants es desenvoluparan al Centre CO-Innova Sant Feliu: el dimecres 27 d'abril, d'11 a 13 h, l'emprenedora Isabel García Baños presentarà la xerrada Bleta, una eina per evitar l'escletxa digital de la gent gran; i el mateix dia, de 18 a 20 h, Sant Feliu Lighteens i CAR Heron organitzen el taller A què juguen les nostres filles i fills en els videojocs?.

L'endemà, dijous 28 d'abril, de 9 a 13 h, la formadora en tècniques audiovisuals Beatriz Pérez Martín (BiiVisual) conduirà el taller Eco-Media: Taller de guerrilla audiovisual, i de 18 a 20 h, l'expert en alfabetització digital José Gaya Sánchez impartirà el taller Brodat digital des d'un centre d'innovació urbana.

A continuació us detallem els continguts:

Taller 1 Brodat digital des d'un centre d'innovació urbana

Temàtica: Habilitats professionals digitals i el paper de l'educació

Amb la direcció del dinamitzador José Gaya Sánchez, expert en alfabetització digital, disseny gràfic, TIC, impressió 3D i robòtica educativa, realitzarem una jornada on tractarem la digitalització en el brodat de teixits. Apropant aquesta tecnologia a un col·lectiu de ciutadans majors de 30 anys de Sant Feliu i posant-la al seu abast, gràcies als coneixements que es transferiran en aquest taller. En el taller es veurà com una brodadora digital pot realitzar treballs que fins ara acostumaven a fer-se a mà. Aprendran com d'una forma senzilla i ràpida es poden crear brodats després d'haver-los dissenyat en un programa digital. S'utilitzaran brodats de 2-3 colors de fil, practicant amb la brodadora digital monofil, però intercanviant el rodet de color de fil segons el moment del brodat. També s'utilitzarà una estampadora digital com a segon dispositiu del taller. Es mostrarà alguns exemples de programació i ús de l'aplicació que governa la impressora tèxtil i l'estampadora. El col·lectiu a qui va adreçat és el de persones majors de 30 anys sense dependència de gènere. Si aquest taller desperta prou interès, la continuïtat d'aquesta activitat es podrà seguir fent en el mateix centre de Sant Feliu Innova i se'n marcaria com a una activitat addicional dins del programa SantFeMakers.

En aquest taller volem destacar com el paper d'aquesta tecnologia permet adaptar-nos per actualitzar una activitat comú en les cases, a una nova dimensió. També serveix per veure les possibilitats de crear professions de futur o per ajudar simplement al desenvolupament de competències digitals. 

És important entendre bé com funciona la tecnologia i que aquesta ens ajuda a adquirir habilitats que ens duen a moure'ns millor en entorns digitals o digitalitzats

Data del taller: 28/04/2022 de 18 a 20 h
Lloc: Planta 1 de la Torre del Roser. C/Joan XXIII, 14, de Sant Feliu de Llobregat


Taller 2 A què juguen les nostres filles i fills en els videojocs?

Temàtica: Construir el futur: cultura i creativitat, entreteniment i nous mitjans digitals

Participació conjunta de Sant Feliu Lighteens i CAR Heron en una jornada d'informació i experimentació sobre els videojocs amb els que juguen les nostres filles i fills. Aquest taller titulat A què juguen les nostres filles i fills? persegueix informar i posar un punt d'atenció a pares i mares, de joves jugadors i aficionats als videojocs, sobre les realitats del molts d'aquests jocs.

Els videojocs han passat a ser, en moltes cases, un important company de l'oci de les nostres filles i fills. Els hi dediquen molt temps, estableixen molts contactes i sociabilitzen amb molts altres perfils de jugadors, no sempre coneguts pels pares i mares. Les influències i els perills que aquí es poden amagar, han de ser tinguts en compte i ser coneguts tant pel jugador com pels pares i mares.

Amb aquest taller cerquem conscienciar, informar i donar a conèixer a la ciutadania en general sobre  temes de diferent abast que van associats amb l'ús, de vegades no controlat, dels videojocs. Abordarem també la seva identitat en els jocs, la privacitat i seguretat de la informació que es tracta en aquests entorns digitals.

Pel taller, es contactarà amb pares i mares de jugadors infantils de videojocs, de Sant Feliu de Llobregat.

Data del taller: 27/04/2022 de 18 a 20 h
Lloc: Planta 1 de la Torre del Roser. C/Joan XXIII, 14, de Sant Feliu de Llobregat

 

Taller 3 Eco-Media: Taller de guerrilla audiovisual 

Temàtica: Habilitats professionals digitals i el paper de l'educació.

Alineat amb la temàtica d'aquesta Mobile Week, realitzarem un taller específic dirigit a joves que es troben en una especial situació fora del sistema educatiu i formatiu, proporcionant-li una alternativa i uns coneixements que els ampliarà les possibilitats d'integració en l'entorn laboral.

La tecnologia ens ofereix adquirir habilitats que ens ajuden a moure'ns millor en entorns digitals o digitalitzats. Alhora que proporcionen coneixements que ens han de permetre optar a noves oportunitats laborals i professionals. Amb aquesta directriu, afrontem aquest taller per donar als joves capacitats i habilitats que els hi millorin la seves opcions de trobar un lloc en el mercat laboral.

Amb la direcció de la formadora en tècniques audiovisuals Beatriz Pérez Martín de BiiVisual s'impartirà una classe de gestió i ús d'eines que facilitin la realització de continguts audiovisuals (vídeos, curtmetratges, videocurriculums, presentació de productes, vídeos d'autopresentació...). Tractarem en aquesta sessió la presentació i descripció d'un ecosistema d'aprenentatge i producció de continguts audiovisuals, interactius i media, amb l'objectiu de facilitar la integració d'aquests joves en la societat i mercat laboral. En el taller i aprofitant el projecte Europeu de Wifi4EU (la Comissió Europea vol promoure la connectivitat Wi-Fi gratuïta per als ciutadans i visitants en espais públics com ara parcs, places, edificis públics, biblioteques, centres de salut i museus a tot Europa mitjançant WiFi4EU) els mateixos alumnes realitzaran proves de connectivitat i transmissió d'informació que elaborin des del taller, emprant diferents punts de connectivitat de la xarxa pública gratuïta de Wifi4EU. Aquesta activitat ens ajudarà a testejar i valorar les instal·lacions realitzades per l'Ajuntament de Sant Feliu en aquesta etapa inicial de desplegament.

Amb l'activitat cerquem donar visibilitat a com les TIC encaixen en processos educatius inclús de col·lectius joves de dificultat especial. Des del taller volem donar informació i ensenyar com l'entorn digital permet construir una habilitat i una marca personal que obri noves oportunitats al jove. Els coneixements que es transferiran en aquest taller formaran part de competències digitals que se'n duran. 

Data del taller: 28/04/2022 de 9 a 13 h
Lloc: Planta baixa de la Torre del Roser. C/Joan XXIII, 14, de Sant Feliu de Llobregat.


Xerrada 1 Bleta, una eina per evitar l'escletxa digital de la gent gran

Temàtica: Construir el futur: cultura i creativitat, entreteniment i nous mitjans digitals

L'emprenedora Isabel García Baños (premi DonaTic 2021) ens comentarà de com aprofitar solucions TIC aplicades en eines digitals personals, en aquest cas en una tablet, per a facilitar l'accés, ús i aprenentatge de la gent gran en l'entorn d'internet i d'aplicacions per internet. 

La tecnologia posa a la disposició de les persones un ampli ventall d'eines sobre qualsevol activitat diària. Algunes d'aquestes es basen principalment en el manteniment del contacte i la socialització, i es fan més paleses i importants en els col·lectius de gent gran i sobretot en les que estan en solitud no desitjada. Si la tecnologia no es pensa també per adaptar-la a aquests perfils, el que s'aconsegueix és allunyar-la d'ells i discriminar-los en el seu ús.

En aquesta xerrada, la nostre convidada ens explicarà quan va percebre aquesta necessitat i el buit que va trobar en aquest col·lectiu per mantenir algunes de les accions d'activitat diària. Demostrarà com el seu producte, sorgit de l'emprenedoria personal, ajuda a reduir en la gestió diària aquesta discriminació/desconnexió.

La seva solució BLETA, que explicarà i exposarà, ajuda i facilita a la gent gran a estar connectada a internet i a xarxes socials, així com a altres aplicacions digitals.

La preocupació que sorgeix amb l'aparició d'aquest nous entorns digitals fa que aquest tipus de solucions siguin molt necessàries per evitar l'exclusió de la gent gran de la tecnologia digital. Ens hem de preocupar i preguntar-nos si tothom tindrà accés als nous mitjans digitals i si això pot provocar algunes desigualtats socials. Amb aquesta xerrada i amb la demostració que la tecnologia no té perquè excloure a la gent gran, pensem mitigar aquesta preocupació. 

La xerrada va dirigida especialment a gent gran. 

Data de la xerrada: 27/04/2022 d'11 a 13 h 

Lloc: sala planta 1 de Torre del Roser, C/Joan XXIII, 14, de Sant Feliu de Llobregat

 

Xerrada 2 CATVERS, aplicació a una comunitat d'innovació local

Temàtica: Construir el futur: cultura i creativitat, entreteniment i nous mitjans digitals.

La Comunitat SF 2020 (Open Sant Feliu)  és un grup multidisciplinari de persones amb interès per la  innovació i amb un vincle amb la ciutat, ciutadans amb inquietud per les tecnologies,  treballadors d'empreses vinculades al sector de transformació digital amb presència a  la ciutat, emprenedors i empresaris locals amb reptes d'innovació reals (ecommerce, gamificació...). Aquest grup col·labora amb l'administració en la concepció de  l'estratègia de gestió Smart de la ciutat amb l'objectiu d'aconseguir millorar la qualitat  de vida i la convivència dels ciutadans a través d'un creixement sostenible i integrador. 

Amb aquesta comunitat, es vol empoderar els stakeholders del municipi en el  desenvolupament Smart de la ciutat, dotant-los d'un espai virtual d'intercanvi d'idees  per a resoldre els reptes de ciutat, i alhora afavorir les sinergies entre els membres que  hi formen part. Els reptes es troben oberts a tots els membres de la comunitat, i a més,  en els casos on sigui possible, les solucions proposades seran sotmeses a participació  ciutadana. 

La composició multidisciplinar de la comunitat afavoreix a tenir una visió holística de les necessitats de millora de la ciutat, aconseguint així una interpretació més àmplia i un major nombre de solucions diverses, que combinades, permeten abordar la estratègia de desenvolupament de la ciutat tenint en compte tots els aspectes possibles i no només els plantejats des de un sol àmbit. 

Amb la gestió d'Antoni Plana i Esteve Masplà, com a moderadors i dinamitzadors de les trobades del col·lectiu SmartCity del programa Open Sant Feliu, es realitzarà una nova trobada per cercar i discutir, temàtiques relacionades amb les necessitats de la ciutat per a ser una ciutat smart i com afrontar aquestes necessitats i reptes cercan una solució realista.  

Introduirem el CATVERS com a entorn metavers dissenyat específicament per a l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat des del CBCAT (Centre Blockchain de Catalunya). Es provaran, valoraran i discutiran les característiques d'aquest entorn per a realitzar reunions virtuals de coordinació d'equips de treball; tertúlies, conferències; presentacions a tercers; xerrades i per a jornades de difusió i exposició d'esdeveniments de Sant Feliu de Llobregat. 

En aquesta sessió/xerrada, ens preguntarem: Com seran les relacions i interaccions amb els altres en un ciberespai com el metavers? I per a quan ens en podem apropiar d'aquest entorn per a la gestió de diverses activitats locals?

En totes i cadascuna de les interaccions que sorgeixen d'aquestes reunions d'Open Sant Feliu es prioritza que les activitats tinguin sempre vinculació amb directius de l'Agenda Urbana de Sant Feliu i a l'hora compleixin Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). 

Data de la xerrada: 26/04/2022, de 18 a 19 h
Lloc: El CATVERS de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

 

Resum

  • Taller 1: Brodat digital des d'un centre d'innovació urbana. 
    • 28/04/2022, 18 h.
    • Durada: 2 hores.
    • Lloc: sala planta 1 de Torre del Roser, C/Joan XXIII, 14, de Sant Feliu de Llobregat
  • Taller 2: A què juguen les nostres filles i fills en els videojocs?  
    • 27/04/2022, 18 h.
    • Durada: 2 hores.
    • Lloc: sala planta 1 de Torre del Roser, C/Joan XXIII, 14, de Sant Feliu de Llobregat.
  • Taller 3: Taller 3 Eco-Media: Taller de guerrilla audiovisual  
    • 28/04/2022, 9 h.
    • Durada: 4 hores.
    • Lloc: planta baixa de la Torre del Roser. C/Joan XXIII, 14, de Sant Feliu de Llobregat.
  • Xerrada 1: Bleta, una eina per evitar l'escletxa digital de la gent gran
    • 27/04/2022, 11 h.
    • Durada: 2 hores.
    • Lloc: sala planta 1 de Torre del Roser, C/Joan XXIII, 14, de Sant Feliu de Llobregat.
  • Xerrada 2: CATVERS, aplicació a una comunitat d'innovació local  
    • 26/04/2022, 18 h.
    • Durada: 1 hora.
    • Lloc: en el CATVERS de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat.


La Mobile Week Catalunya 2022 

A més de Sant Feliu, participen en la 4a edició de la Mobile Week 7 municipis de la demarcació de Barcelona (Badalona, Centelles, Mataró, Olesa de Montserrat, Terrassa, Sant Pere de Ribes - Sitges i Vilanova i la Geltrú); 2 de la Catalunya Central (Manresa i Igualada); 2 de la demarcació de Girona (Girona i Figueres); 2 de Lleida (Lleida i Mollerussa); 1 de l'Alt Pirineu (La Seu d'Urgell) i un de la comarca de les Terres de l'Ebre (Ribera d'Ebre).

Aquesta edició girarà al voltant de temàtiques com la protecció dels drets digitals de la ciutadania, la desinformació i la privacitat de dades; les habilitats digitals i el paper clau de l'educació per formar joves i, alhora, potenciar l'augment de perfils femenins en les disciplines STEAM (Ciència, Tecnologia, Enginyeria, Arts Gràfiques i Matemàtiques); o l'exploració de les noves eines i mitjans digitals en l'àmbit de la cultura i l'entreteniment.

Mobile Week Catalunya compta amb el suport de CaixaBank i Damm.

ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior