Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
28/03/2023 10:07:21

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

La Xarxa Antirumors convoca la ciutadania a una sessió de treball el 7 de novembre

04/11/2022
Lectures: 962
La Xarxa Antirumors convoca la ciutadania a una sessió de treball el 7 de novembre

La Xarxa Antirumors de Sant Feliu convoca a les entitats i a la ciutadania en general a una nova sessió de treball. Serà el pròxim dilluns 7 de novembre a les 18 h al Casal de Joves (c/ Laureà Miró, 118). Durant la trobada es recordarà què s'ha fet fins ara i es treballarà per seguir avançant en l'acció d'aquesta eina, que es dedica a combatre les falses informacions que circulen en contra de la diversitat a la ciutat.

La última trobada de la Xarxa Antirumors va ser a la 1a Fira de la Interculturalitat, celebrada l'11 d'octubre a la plaça de Lluís Companys durant la Festa de Tardor. La Xarxa va ser-hi present amb una parada per informar i relacionar-se amb les persones assistents, i fruit d'aquesta cita, es van sumar nous agents antirumors. La sessió oberta d'aquest dilluns al Casal de Joves servirà també com a benvinguda i presentació de la Xarxa als nous integrants.

Es convida a santfeliuencs i santfeliuenques que vulguin contribuir activament a desmuntar els rumors i prejudicis en general, i aquells sobre la ciutadania nouvinguda en particular. Si has sentit o t'han explicat un rumor o has llegit informacions basades en casos sense confirmar, explica'ns-ho amb la major brevetat possible i ens posarem en contacte amb tu. 

Què és la Xarxa Antirumors?

La Xarxa Antirumors és una iniciativa configurada per entitats del municipi i ciutadania a títol individual que, conjuntament amb l'Ajuntament de Sant Feliu, pretén combatre i desmuntar, amb informació contrastada, totes aquelles declaracions sobre persones, grups i fets que es difonen sense que es demostri la seva veracitat. Es constitueix com una eina per fer front als prejudicis i estereotips que sorgeixen vers la diversitat, especialment aquells que afecten a la diversitat cultural. Per la seva proximitat amb el territori, la Xarxa és un instrument d'alta operativitat per detectar els rumors que sorgeixen a nivell local i implicar a la ciutadania en la seva desarticulació.

La Xarxa es basa en la participació activa de la ciutadania, que és la que orienta la seva acció i pren les decisions sobre els afers que tracta. Per millorar el seu funcionament i agilitzar la seva gestió, la Xarxa compta amb un grup constituït per les entitats i la ciutadania a títol individual i un equip tècnic de coordinació, encarregat de desplegar i implementar les decisions que es prenen col·lectivament.

La Xarxa Antirumors es reuneix una vegada al mes al Casal de Joves.

ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior