Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
24/03/2023 03:08:37

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Actuacions en xarxa

Les 15 escoles que formen part de la xarxa d'Escoles + Sostenibles de Sant Feliu treballen conjuntament en diversos projectes per tal d'anar aconseguint, de mica en mica, un Sant Feliu més sostenible.

Un cop al mes, el professorat que coordina el Programa d'Escoles + Sostenibles a cada centre es reuneix per tal d'intercanviar experiències, rebre formació sobre temes concrets (hort escolar, participació, estalvi energètic, etc.) i organitzar actuacions conjuntes (trobades d'alumnes de Sant Feliu responsables de les Escoles + Sostenibles, fòrums d'intercanvi amb escoles d'altres municipis, etc.).

Aquestes trobades són coordinades per l'Oficina de Serveis Ambientals de l'Ajuntament, amb el suport del Departament d'Ensenyament de la Generalitat.

Què hem fet fins ara?

La TROCAMBA és una trobada entre l’alumnat dels comitès ambientals dels centres que pertanyen a la xarxa d’Escoles + Sostenibles que té l’objectiu de fer un intercanvi d’experiències que s’han dut a terme en els centres educatius.

A més a més, es realitzen activitats relacionades amb temàtiques com l’horticultura, l’ornitologia o l’anàlisi de la qualitat del riu Llobregat.

Llegeix més aquí.

La Conferència Internacional de Joves ‘Tinguem Cura del Planeta’ (CONFINT) és un procés global que convida a joves de tot el món a reflexionar i actuar per millorar el planeta.

La participació de l'alumnat de les Escoles + Sostenibles de Sant Feliu permet crear un debat sobre temes de medi ambient i de canvi climàtic. D'aquesta trobada sorgeix la Carta Internacional de Responsabilitats dels joves, el full de ruta dels nois i noies compromesos amb construir un món més sostenible.

Llegeix més aquí.

El projecte Menys residus a Sant Feliu ofereix sis propostes didàctiques des de l’educació infantil fins al segon cicle de secundària. Els materials didàctics en préstec van ser creats en el marc de les Escoles + Sostenibles perquè tracten la temàtica dels Residus Sòlids Urbans (RSU) contextualitzats en l’escenari de la nostra ciutat.

Menys residus a Sant Feliu també ofereix diferents recursos didàctics per a que el professorat pugui tractar a l’aula continguts relacionats amb la caracterització i gestió dels residus durant totes les etapes educatives.

Llegeix més aquí.

Les Festes de Primavera és un espai on les Escoles + Sostenibles mostren a la resta de la població les accions que han realitzat durant aquell curs escolar amb l’objectiu de millorar el medi ambient de Sant Feliu de Llobregat.

L’any 2014 es va estrenar la Fira Verda i durant aquests anys les Escoles + Sostenibles han organitzat diverses activitats relacionades amb la separació selectiva de residus, l’horticultura, l’ornitologia i l’estalvi energètic.

Llegeix més aquí.

La Xarxa d’Escoles per la Sostenibilitat de Catalunya (XESC) organitza diferents espais de participació com els fòrums i els simposis.

L’alumnat i el professorat dels centres educatius que formen part de la XESC intercanvien experiències en aquestes trobades entre escoles.

Llegeix més aquí.

Les campanyes de conscienciació que engega l’Ajuntament en matèria de medi ambient són eines d’educació ambiental. Des de les Escoles + Sostenibles es col·labora per a la difusió d’aquestes campanyes i per a la realització d’accions com la creació de murals o la mesura de la petjada hídrica del centre escolar.

Llegeix més aquí.

Salta a la part superior