Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
01/02/2023 19:40:15

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Vídeo sobre els Plans d'Igualtat a empreses de Sant Feliu

18/03/2022
Lectures: 1251
Vídeo sobre els Plans d'Igualtat a empreses de Sant Feliu

Els plans d'igualtat recullen mesures orientades a assolir la igualtat de tracte i d'oportunitats entre dones i homes, i s'adopten després d'haver fet una diagnosi prèvia a l'empresa.

En aquest vídeo podreu conèixer algunes bones pràctiques d'empreses de Sant Feliu de Llobregat en relació a la igualtat de gènere, de sectors dispars: Almirall (sector farmacèutic), Soler i Sauret (transport de viatgers per carretera), Dallant (indústria química alimentària) i Mersen (fabricació industrial i comercialització de productes elèctrics. En aquest darrer cas, l'empresa no disposa de pla d'igualtat però ha posat en marxa diverses accions per promoure la igualtat efectiva entre homes i dones).

Tal com destaca al vídeo Loren Rider Jiménez, regidora d'Activitat Econòmica, Cooperativisme i Ocupació, Feminismes i LGTBI: "Els Plans d'Igualtat són una bona eina per a impulsar la igualtat entre homes i dones a les empreses, però també es poden realitzar accions que vagin més enllà del que la llei ens obliga".

Característiques dels plans d'igualtat

Des del 7 de març de 2022 els plans d'igualtat són obligatoris per a empreses d'entre 50 i 100 persones treballadores, i ja ho eren per a les empreses més grans. Tot i no estar obligades, les empreses més petites també poder tenir-ne i aprofitar els seus avantatges.

La realització d'un pla d'igualtat a l'empresa, a més de complir amb la normativa vigent: 

  • Permet des d'un punt de vista preventiu detectar les situacions de discriminació i actuar abans que es generi conflictivitat laboral. 
  • Afavoreix la captació i el manteniment de talent femení.
  • Implica treballar en favor de la excel·lència empresarial i la RSE.
  • Pot ser necessari per accedir a licitacions i subvencions públiques.

Si voleu compartir la vostra experiència en matèria d'igualtat a la vostra empresa, o voleu més informació sobre aquesta qüestió, contacteu amb el departament de Promoció Econòmica al 93 685 07 83 o a oise@santfeliu.cat.

Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior