Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
25/04/2024 16:59:09

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Sant Feliu Innova
Innovació i emprenedoria digital

CO-Innova Sant Feliu impartirà un dels mòduls del curs de Catlabs sobre l'activació d'ecosistemes d'innovació

19/01/2021
Lectures: 2409
CO-Innova Sant Feliu impartirà un dels mòduls del curs de Catlabs sobre l'activació d'ecosistemes d'innovació

El dimecres 20 de gener s'inaugura oficialment el curs d'Agents d'Innovació Social Digital impulsat per la Generalitat de Catalunya en el marc del programa CatLabs, aquesta sessió inaugural virtual que començarà a les 11.00 h. amb una presentació institucional on intervindrà Oriol Bossa, Primer Tinent d'Alcaldia i President de l'Àrea de Govern Obert i Serveis Generals de l'Ajuntament Sant Feliu de Llobregat.

L'ordre del dia de la sessió inaugural serà el següent:

  • 11.00 h. Benvinguda inicial del secretari de Polítiques Digitals, David Ferrer.
  • 11.10 h. Salutació del director adjunt de la Fundació I2cat, Artur Serra. 
  • 11.15 h. Descripció del projecte i sensibilització de les entitats locals en processos d'innovació, per part del cap del Servei d'Inclusió i Capacitació Digital, Ricard Faura.
  • 11.35 h. Torn de paraula dels representants polítics de les entitats locals impulsores del projecte:
    • 1. Presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre, Gemma Carim.
    • 2. Alcaldessa de l'Ajuntament de Sant Boi de Llobregat, Lluïsa Moret.
    • 3. Oriol Bossa, Primer Tinent d'Alcaldia i President de l'Àrea de Govern Obert i Serveis Generals de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat.
    • 4. Regidor de l'Ajuntament d'Olot.
    • 5. Representant de la Diputació de Barcelona.
    • 6. Teresa Botargues, assessora d'Innovació i Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida. 
    • 7. Director gerent del Citilab de Cornellà, Javier González.
    • 8. Director general de Tecnocampus, Jose Luis Checa.
  • 12.15 h. Paraules de cloenda a càrrec de la directora general de Societat Digital, Joana Barbany, agraint la presència dels assistents, encoratjant-los a donar suport als projectes que es dissenyaran en el marc de la formació i a impulsar comunitats de quàdruple hèlix locals per detectar i resoldre els reptes socials dels seus territoris.
  • 12.20 h. Fi de la sessió.


L'acte comptarà amb la presència dels alumnes participants així com també dels representants polítics de les seves entitats locals, amb l'objectiu de sensibilitzar-los i demanar-los suport als processos d'innovació impulsats als seus territoris.

Per què Sant Feliu? A qui s'adreça aquesta formació especialitzada? Quina és la finalitat d'aquests cursos?

Fa uns mesos us vam explicar que CO-Innova Sant Feliu col·laborava activament en el disseny del model català de laboratori d'innovació social digital i una metodologia  comuna d'innovació.

La Secretaria de Polítiques Digitals ha impulsat un projecte per al disseny dels continguts formatius en innovació social digital a partir de l'experiència i coneixements dels responsables dels laboratoris que des de fa temps s'han consolidat com a referents en aquesta matèria. Així, es va crear un grup de treball amb experts, eren els representants de CoBoiLab, CoEbreLab, Citilab Cornellà, Sant Feliu Innova, Bibliolabs (DIBA), Espai Cràter (Olot) i BioLab Ponent (Diputació de Lleida).
 
Tots ells, amb la coordinació pedagògica de Tecnocampus Mataró, han treballat de forma col·laborativa per a la creació d'un curs de formació en innovació social digital que pot ser de molta ajuda per a moltes entitats locals. Aquesta primera edició pilot del curs serà integrament virtual i té una durada de 60 hores, distribuïdes en 5 mòduls formatius. S'adreça a tècnics d'entitats locals que gestionen o volen impulsar projectes d'innovació (laboratoris, fablabs, xarxes d'innovació locals...), amb l'objectiu d'empoderar-los, facilitar-los eines i recursos, contrastar les seves metodologies i generar sinergies.
 
Els cinc mòduls que vertebren la formació són els següents: 'Aproximació conceptual i propòsit dels labs d'innovació', 'Activació de l'ecosistema d'innovació per reptes', 'Treball per reptes', 'Impacte social, comunicació i gestió del coneixement' i, per acabar, 'Treball final'. L'equip de CO-Innova_LAB, Pablo Muiño i Lidia Alonso, el laboratori ciutadà d'innovació social i digital de Sant Feliu de Llobregat, impartirà el quart mòdul del curs, dedicat a l'impacte social, la comunicació i la gestió del coneixement en un projecte d'innovació social digital.
 
L'objectiu final és generar coneixement compartit i codissenyar un model comú de labs d'innovació de Catalunya. Per acomplir amb els objectius del programa Catlabs, aprovat per la Generalitat de Catalunya el novembre de 2016 per a l'impuls de la innovació social i digital al territori català, s'ha detectat la necessitat de formar en matèria d'innovació social i digital els tècnics de les entitats locals de Catalunya, per tal d'oferir-los metodologies i eines per a la identificació i resolució de reptes socials del territori de forma innovadora i col·laborativa.

Més informació:

ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior