Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
02/06/2023 09:53:56

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Sant Feliu Innova
Innovació i emprenedoria digital

L'escola Mare de Déu de la Mercè premi a l'Excel·lència en Enginyeria pel seu projecte d'innovació a la FIRST LEGO League

28/03/2023
Lectures: 514
L'escola Mare de Déu de la Mercè premi a l'Excel·lència en Enginyeria pel seu projecte d'innovació a la FIRST LEGO League

El passat 4 de març l'escola Mare de Déu de la Mercè va participar per quart any consecutiu en la competició de robòtica que organitza la FIRST LEGO LEAGUE. L'esdeveniment va tenir lloc a la seu d'Igualada on van rebre el reconeixement del jurat TIC Anoia el qual els va atorgar el 1r premi en Excelència en Enginyeria

L'equip format per 6  alumnes de  3r ESO i 4t ESO amb el nom de 'PAN-BIMBOTS', van presentar el seu projecte d'innovació en el qual han estat treballant des de l'inici del curs escolar, a més a més de realitzar les missions amb el robot de disseny propi, el s 'EM-BOT-IT', i amb el qual van aconseguir els 270 punts que els va situar en segona posició a la classificació final en la categoria del 'Joc del Robot'. 

El projecte d'innovació és el 'SUPERMERCARREGAT'. Consisteix en instal·lar una dinamo a un carro de la compra d'un supermercat, al qual se li acobla un dispositiu de LEDs per verificar el seu funcionament i una placa d'arduino que serveix per comptar les voltes que donen les rodes.

L'electricitat produïda per la dinamo es va acumulant en unes bateries i, un cop finalitzada la compra, es connecta el carro a una unitat central de manera que s'aboca tota l'energia acumulada per tal que el supermercat l'aprofiti per autoabastir-se. Els clients rebran una sèrie de descomptes en funció de l'energia acumulada en el seu carro. 

Aquest projecte s'alinea amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible 3, 7, 11 i 12 de l'Agenda 2030.

Des de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat ens sentim molt orgullosos del talent que tenim a la nostra ciutat i volem felicitar a aquest grup de joves pel seu esforç i esperit emprenedor social, així com al professorat i l'escola que els ha acompanyat i recolzat en aquest procés demostrant la seva aposta per un futur disruptiu e innovador.

Enhorabona  PAN-BIMBOTS!

Ja sabeu que l'edifici de la Torre del Roser vol ser el vostre camp de proves, us hi esperem

 


"Aquesta acció està subvencionada pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya i FSE en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local".


Notícies relacionades:

ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior