Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
23/06/2024 20:44:02

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

L'Observatori
Indicadors, dades i estudis

Consulta de dades dels avantpassats de Sant Feliu obtingudes a partir dels padrons històrics

El Cercador dels Padrons de Sant Feliu de Llobregat és una iniciativa pionera a Catalunya que permet a les persones interessades consultar el seu passat familiar, conèixer qui estava empadronat en un carrer o un habitatge concret de la ciutat, o bé identificar les persones que tenien un determinat cognom o exercien un ofici específic. La iniciativa s'emmarca dins els projecte EINES, un treball fruït de la col·laboració del Centre de Visió per Computador i el Centre d'Estudis Demogràfics, ambdós vinculats a la Universitat Autònoma de Barcelona, i l'Arxiu Comarcal del Baix Llobregat. Precisament, a l'acte de presentació hi intervindran Jusèp Boya, director general d'Arxius, Biblioteques, Museus i Patrimoni; Josep Lladós, del Centre de Visió per Computador-UAB; Anna Cabré, del Centre d'Estudis Demogràfics-UAB, i l'alcalde de Sant Feliu, Jordi San José.

Aquest portal permet accedir a les dades dels padrons de 1828 a 1930, així com a les de 1881 i 1889. Precisament aquests dos darrers anys s'han transcrit gràcies a la feina d'una vintena de persones voluntàries de la ciutat que col·laboren en el projecte. Actualment s'està treballant també en els padrons de l'any 1940, que properament s'incorporaran al web. Les persones que tinguin interès en participar en la iniciativa poden enviar un correu electrònic a eines@cvc.uab.es.

EINES, un projecte pioner

El projecte EINES ha permès desenvolupar instruments i procediments per a la informatització massiva de les fonts demogràfiques del passat, a partir per exemple d'eines de reconeixement òptic que faciliten la transcripció de dades. L'objectiu final és facilitar la consulta de documents dels arxius i crear bancs de dades d'ús públic.

L'experiència que s'està duent a terme a l'Arxiu Comarcal del Baix Llobregat s'exportarà a altres països europeus. En aquest sentit, el Centre de Visió per Computador ha signat un contracte amb una empresa austríaca per transferir algunes de les tecnologies de reconeixement de documents que s'han fet servir.

Salta a la part superior