Festes populars

Link to ObjectExecute action

Cultura - Carnaval

ContacteContacteu si ho necessiteu amb la comissió organitzadora
Inscripció al concurs de comparsesDel 13 de gener fins al 8 de febrer de 2020

La rua de comparses de Carnaval i l’arribada del Rei Carnestoltes

El principal acte del Carnaval a Sant Feliu és la rua de comparses, una gran i nombrosa desfilada de persones disfressades que recorren els carrers de la ciutat ballant i gaudint de la festa. La disfressa i el ball són molt importants, però també la crítica de la vida política i social.

Les persones que volen participar en el concurs de Carnaval s’agrupen en comparses i s'inscriuen al certamen prèviament. La disfressa acostuma a ser col·lectiva (tothom va disfressat del mateix, donant una imatge de conjunt) i es desfila sovint amb algun tipus de vehicle adornat que proporciona als membres de la comparsa la música i que sovint és el suport de l’escenificació més espectacular. La rua acaba a la plaça de la Vila amb l’espectacle d’arribada i discurs del Rei Carnestoltes.

L'enterrament del Carnestoltes

La darrera fase del ritual del Carnaval és l'enterrament del Carnestoltes. Es tracta d'una cerimònia que escenifica la fi del regnat del Carnestoltes i de les activitats de la festa. Una cercavila amb el taüt del Rei Carnestoltes acompanyat de les vídues amb les tradicionals sardines recorre els principals carrers de la població fins a la plaça de la Salut, on té lloc l’espectacle de la cremada del taüt i es dóna per acabat el temps de Carnaval.

Galeria d'imatges

Feu clic a les imatges per veure-les en gran!

Rua de Carnaval 1   Rua de Carnaval 2

Rua de Carnaval 3   Rua de Carnaval 4

Rua de Carnaval 5   Rua de Carnaval 6