Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
13/07/2020 14:49:28

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Notícies de l'àmbit de la salut

17/03/2020
Lectures: 2662
L'Ajuntament de Sant Feliu activa un pla local de xoc social davant del coronavirus

Vivim una situació d'incertesa i d'excepcionalitat sense precedents que, com sempre, afecta especialment les persones més vulnerables. Les administracions públiques tenim el deure de vetllar per tal que aquests col·lectius tinguin totes les necessitats cobertes davant d'una situació de risc.

És per això que l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat ha establert una bateria de mesures socials per garantir en la mesura del possible el benestar de la nostra ciutadania, que se sumarà a les mesures que facin públiques properament el Govern de l'Estat i la Generalitat de Catalunya.

L'Ajuntament es planteja principalment l'actuació en 3 eixos:

Garantir les necessitats bàsiques al col·lectiu de la gent gran sola:

 1. S'ampliarà el Servei de Teleassistència (SAT).
 2. Es realitzarà l'entrega d'àpats a domicili per a les persones usuàries del menjador social per a gent gran.
 3. Es realitzaran trucades a les persones grans vulnerables que són usuàries dels serveis de l'Ajuntament per detectar les seves necessitats.

Garantir l'atenció a la infància que disposa de beques menjador:

 1. A les famílies que tenen infants de primària amb beca menjador íntegrament atorgada pel Consell Comarcal, se'ls farà arribar tan aviat com el Consell Comarcal en disposi, de Targetes Moneder amb l'equivalent econòmic a la beca, per poder realitzar la compra.
 2. A les famílies que tenen infants de primària amb beca menjador, a la que es fa una aportació extra per part de l'Ajuntament, a més de la Targeta del Consell Comarcal rebran una trucada de l'Ajuntament per explicar l'operatiu desplegat en diversos supermercats de la ciutat, per tal que puguin realitzar la compra tan sols mostrant el seu DNI.
 3. Les famílies que tenen infants amb beca menjador a les escoles bressol municipals rebran una trucada del l'Ajuntament per explicar l'operatiu desplegat en diversos supermercats de la ciutat, per tal que puguin realitzar la compra tan sols mostrant el seu DNI.

Garantir l'atenció als casos de violència masclista:

 1. Es posarà en marxa un recurs d'urgència per protegir la derivació de les victimes de violència masclista. 
 2. El Servei Integral per a Dones (SIAD) oferirà assistència telefònica a totes les dones que tenien concertada cita prèvia.  
 3. La Policia Municipal continua desenvolupant les seves funcions i vetllant per respondre de manera immediata a totes les alertes que es puguin produir.
 4. Telèfon d'atenció a les víctimes de violència masclista: 900.900.120

Habilitat un telèfon gratuït d'emergències: 900666685

L'Ajuntament de Sant Feliu ha habilitat a partir de dijous 19 de març un número de telèfon gratuït per a emergències que puguin sorgir especialment en aquest període de confinament davant del COVID-19 entre els col·lectius de risc:

 • Persones més grans de 65 anys que viuen soles i no tenen familiars o xarxa social.
 • Persones amb insuficiències respiratòries o pulmonars que viuen soles i no tenen familiars o xarxa social.
 • Persones hipertenses que viuen soles i no tenen familiars o xarxa social.
 • Persones que puguin tenir algun tipus de dificultat per garantir el seu abastiment de menjar o materials de primera necessitat, per alguna causa de força major.

Es podrà trucar a aquest telèfon, sense cost i en horari de 8 a 20 h, de dilluns a divendres i el cap de setmana, de 10 a 18 h.

Mesures del Govern de l'Estat i la Generalitat

A més, l'Ajuntament demana al Govern de l'Estat que desenvolupi de la mà dels ens locals el paquet de mesures socials i econòmiques que ha anunciat avui mateix en roda de premsa.

També demana a la Generalitat que doni suport i finançament a les administracions locals per ajudar a afrontar les diverses mesures socials i econòmiques que els ens locals desenvoluparan.

Els subministraments alimentaris per a tota la població, garantits

Els subministraments alimentaris per a la població en general també estan garantits a la ciutat. Els supermercats i comerços minoristes d'alimentació i de venda de productes de primera necessitat seguiran oberts amb aquesta finalitat. També resta obert el Banc d'Aliments que estarà reforçat per la Policia Local amb mesures de seguretat addicionals per tal de garantir que es compleixin les indicacions recomanades per salut pública.

 

ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar