Soterrament

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
12/08/2020 17:52:29

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Soterrament

Soterrament

19/09/2019
Lectures: 1400
Nous avenços en la fase inicial de les obres del Soterrament

Durant les darreres setmanes s'han iniciat els treballs d'adequació dels serveis públics afectats a les zones properes al traçat ferroviari. Aquestes obres d'adequació estan incloses en el Projecte de Soterrament del ferrocarril elaborat per ADIF, i formen part dels treballs previstos a la Declaració d'impacte mediambiental (DIA). Els avenços en aquests treballs han significat, formalment i a nivell legal, l'inici de les obres.

En el decurs de les properes setmanes es continuaran realitzant actuacions prèvies  que afectaran altres infraestructures de serveis, també aquelles de titularitat municipal, com són l'enllumenat públic, la fibra òptica o la canalització d'aigua. L'objectiu d'aquestes intervencions és abordar amb antelació els canvis necessaris per tal de garantir l'òptim funcionament d'aquests serveis durant les obres.  

D'altra banda, durant la primera setmana de Desembre es va signar el contracte d'obres entre ADIF i Acciona, l'empresa adjudicatària d'aquestes. Un cop signat aquest contracte, el proper pas previst serà la formalització d'un acte administratiu d'inici d'obres, l'acta de replanteig, que un cop aprovada, donarà el tret de sortida a la part de les obres que executarà Acciona.

Amb l'inici de l'any 2020, i passades les festes, ADIF preveu visitar alguns immobles que delimiten amb les obres amb l'objectiu d'elaborar un recull documental previ de l'estat en el qual es troben aquestes construccions. Les inspeccions -que no es duran a terme de forma generalitzada perquè la majoria d'immobles no resulten sensibles a les afectacions que preveuen les obres- es realitzaran un cop la Direcció tècnica de l'obra hagi identificat quins edificis cal visitar i després que ADIF hagi contactat de forma directa amb presidents i propietaris de les finques a fi de poder concertar una trobada per inspeccionar els elements comuns.

Amb la propera arribada d'ADIF i Acciona s'encetarà una nova fase en el transcurs de les obres. S'estima que les afectacions derivades de l'obra ferroviària es produeixin de forma progressiva a la ciutat i sempre vetllant per minimitzar el seu impacte en el dia a dia de Sant Feliu.

L'Oficina d'Atenció Ciutadana gestionarà les consultes que es puguin produir fins a l'obertura al públic de l'Oficina del Soterrament, que està prevista per al febrer de 2020.

Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar