Consistori

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
29/05/2023 01:20:46

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

L'Ajuntament
L'opinió dels grups municipals

Nova alcaldia, nou govern, noves oportunitats

25/07/2019
Lectures: 1803
Nova alcaldia, nou govern, noves oportunitats

En primer lloc, a Sant Feliu En Comú Podem volem obrir aquesta nova etapa agraint el suport de les 4.822 persones que ens van fer confiança a les eleccions municipals del 26 de maig. I també les 22.000 persones que hi van participar amb la voluntat de millorar la seva ciutat. El nostre objectiu és representar-les a totes elles.

Una triple novetat ha sorgit d'aquesta contesa electoral; per primera vegada, una dona cap de llista és alcaldessa de Sant Feliu fruit d'unes eleccions. Alhora, s'ha configurat un nou govern on 6 de 10 membres no governaven al mandat anterior i 4 de 10 tampoc n'eren regidores en femení. La novetat més remarcable, però, és el que això significa en termes d'oportunitat a una etapa tan decisiva com el mandat de les obres del soterrament i de la planificació de la ciutat del futur. Una etapa que passa per deixar a les joves i properes generacions una ciutat i un planeta on puguin viure bé.

Aquesta novetat és fruit d'un pacte de govern entre Sant Feliu En Comú Podem i ERC, un acord basat en una voluntat conjunta de promoure i acompanyar el gran canvi que experimentarà la ciutat, posant l'accent en un sentit transformador de la realitat. Un pacte nascut de la coincidència programàtica i de la facilitat de tots dos grups per encaixar aspectes on hi podia haver menys coincidències. Un pacte que és subsidiari d'aquell que varen reclamar les urnes amb un escenari de triple empat de les esquerres a la pràctica, i que les incompatibilitats contrastades entre PSC i ERC van impedir. Es tracta, per tant, d'un pacte en clau estrictament local, per més que el PSC, comprensiblement dolgut, ho vulgui desenfocar en clau nacional o identitària.

Un govern que neix també per superar la política de blocs enfrontats i amb la mà estesa a tots els grups, especialment al guanyador de les eleccions per un estret marge, el PSC. Una mà estesa fruit d'una també triple circumstància; la voluntat de dur a terme una acció de govern el més consensuada possible com a senyal d'identitat, el fet que el govern ho és en minoria, i la coincidència programàtica amb la resta de grups en temes de ciutat, que tindrà una enorme repercussió de cara al futur, i que emmarca els somnis i les lluites compartides per generacions per una ciutat més amable.

Finalment, un govern que suma experiència i empenta i que deixarà empremta transformadora de manera visible en poques setmanes.

ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior