Consistori

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
02/06/2023 11:06:08

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

L'Ajuntament
L'opinió dels grups municipals

Visca la vida, visca el planeta i fora la demagògia

16/01/2020
Lectures: 2097
Visca la vida, visca el planeta i fora la demagògia

Excepte la part més ultra de la dreta més extrema, gairebé ningú no discuteix la realitat del canvi  climàtic ni les seves conseqüències directes sobre el nostre mode de vida. Ara per ara, la batalla ha passat a un altre escenari, els principals agents responsables de les emissions miren de treure's les puces de sobre i combinen campanyes massives de rentat d'imatge verda, greenwashing és l'anglicisme a l'ús, amb la culpabilització del consumidor i de la població en general de la situació, com si això no fos un joc d'interessos i de beneficis on ells sempre han guanyat.

En aquest sentit, la compra publicitària de totes les portades de la premsa en paper del passat dilluns dia 2 per part de l'empresa responsable de les majors emissions de tot l'Estat, n'és un exemple. Les campanyes sostingudes i omnipresents amb el color verd i els prats d'herba per les següents dues principals empreses contaminants del país, n'és un altre. A la vergonya de la privatització de l'energia per part dels governs de González i Aznar, a la vergonya de les portes giratòries, a la vergonya de les segones tarifes energètiques més cares d'Europa, se suma ara el desvergonyiment del greenwashing dels principals agents contaminadors del país. Veure per creure.

Acompanyades de les declaracions més frikis de la dreta més extrema, resultarien fins i tot còmiques, si no fos per la gravetat de l'engany, les actituds i els posats dels governs afins a les energètiques, com el de Madrid durant la COP 25, apuntant-se al carro verd quan s'ha fet tota una campanya electoral prometent polir-se Madrid Central, el principal intent per reduir la contaminació a la ciutat que havia impulsat l'esquerra. És clar que el suport dels ultres tindria un preu, el que ningú no havia calculat és que aquest preu inclogués fer el ridícul més espantós davant de tot el món en una cimera internacional.

Els compromisos internacionals que es prendran a la COP 25 estaran molt bé, de ben segur, igual que ho estaven els de les anteriors cimeres. El tema és complir-los. A Sant Feliu En Comú no estem pel postureig de moda, estem pels fets; vàrem reduir a la meitat el consum elèctric a la via pública canviant tot el sistema a LED, vàrem aprovar el Pla del clima i l'energia, el Pla de reducció de residus i el Pla director de l'arbrat el 2018.

Ara ja, com que Sant Feliu en Comú Podem estem complint els objectius d'aquests plans i continuem endavant, farem un salt en autoconsum elèctric públic i comencem a explicar a la ciutadania com accedir a l'autoproducció i autoconsum comunitari d'electricitat, fet que permetrà abaixar les factures notablement. Ja hem començat a reduir la velocitat màxima a 30 Km/h a tota la ciutat i a donar prioritat a bicicletes, alhora que regulem l'ús dels patinets.

Aquestes i d'altres actuacions ja estan tenint lloc a la nostra ciutat i tot plegat acompanyarà el desplegament total de les obres del soterrament, que ja han començat discretament. Una ciutat nova per ser una ciutat encara més humana, on tu, on tots, tindrem la paraula per decidir com la volem.

 

ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior