Consistori 2019 - 2023

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
23/06/2024 19:11:06

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

L'Ajuntament
L'opinió dels grups municipals 2019-2023

Post COVID-19 amb justícia social

01/07/2020
Lectures: 1429
Post COVID-19 amb justícia social

La gent de Sant Feliu en Comú Podem a l'Ajuntament, davant d'una crisi descomunal, hem respost a primera línia des del primer minut. Ara treballem per dissenyar una sortida de la situació perquè no paguem les de sempre.

Cal recordar com s'actuà a la crisi del 2008. Dues reformes laborals i la reforma exprés de l'article 135 de la Constitució. Milers de famílies sense llar i les treballadores al pou de l'atur i la precarietat. Un "Govern dels millors" retallant brutalment serveis públics i una pujada del 100% de les taxes universitàries, situant Catalunya a la cua d'Espanya. Tot amb el suport de totes les dretes, d'allà i d'aquí, per salvar bancs i no persones.

En aquesta pandèmia ha quedat clar qui i què és l'imprescindible per la vida; les treballadores de la sanitat, de les cures, del camp, dels transports, del comerç i tantes d'altres, són les que mantenen la xarxa de suport a la vida. L'economia real és això; la suma de fils, prims i dèbils per separat, que formem la classe treballadora i el nostre esforç diari per crear juntes aquesta xarxa indestructible de vida, enfront de l'especulació, l'extracció de rendes, i els interessos econòmics d'una minoria, que són el patiment i mort de la majoria.

Hem comprovat certes dimensions de la crisi climàtica que tenim a sobre; el virus ha castigat més les zones més contaminades, i, alhora, hem vist com es recuperen l'aire i la natura quan els donem un respir. Hem de canviar la manera de produir, de consumir i de moure'ns per tal de no tornar a la situació anterior com si res no hagués passat. Hem de caminar cap a una nova fraternitat ampliada, entre éssers humans i entre aquests i el planeta. Ens hi va la vida.

Existeix una gran distància entre les solucions que des del Gobierno Progressista de l'Estat espanyol s'estant donant i les que un hipotètic gobierno amb programa neoliberal hagués donat. Un Gobierno que posa l'economia al servei de les persones; estenent la moratòria d'hipoteques, de contractes de lloguer; impulsant ERTOS per mantenir llocs de treball i empreses, amb l'augment de beques més gran de la darrera dècada, que s'ha de completar amb una gran rebaixa de les taxes, i aprovant l'històric ingrés mínim vital

Els governs locals necessitarem més suport i eines per atendre les ciutats resultants d'aquesta crisi. Obtenir suport de les altres administracions  i  assolir consensos de ciutat, són objectius prioritaris. Des de Sant Feliu en Comú Podem hem impulsat el Pacte de Ciutat per treballar una sortida justa a la pandèmia i la crisi, perquè volem una ciutat on esdevingui  una realitat aquell bell lema: "de cadascú segons les seves capacitats, a cadascú segons les seves necessitats".

Manuel Leiva
Portaveu del Grup Municipal Sant Feliu en Comú Podem

www.santfeliu.cat/santfeliuencomupodem

ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior