Consistori

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
29/05/2023 14:12:52

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

L'Ajuntament
L'opinió dels grups municipals

Sant Feliu a consulta amb pas ferm i mirada ampla

01/12/2021
Lectures: 384
Sant Feliu a consulta amb pas ferm i mirada ampla

Entre el 8 i el 21 de novembre tenia lloc la consulta ciutadana sobre el projecte que havia de guiar la urbanització de l'espai alliberat al que donarà lloc el soterrament de les vies del tren.

Aquest procés de participació ha estat una fita per a la nostra ciutat per tres motius que es poden resumir cadascun amb una paraula:

1. Multitudinari. És el major exercici de democràcia directa que ha tingut lloc a la ciutat; 6.300 persones van participar, més del 16% del cens.

2. Inclusiu. Per primera vegada s'ha combinat la participació per mitjans electrònics amb la participació presencial, el que ha permès a més de 2.500 persones participar en un sol dia viscut com una jornada electoral, amb un cens ampliat a les persones d'entre 16 i 18 anys.

3. Històric. És la primera consulta de gran abast a la ciutat, però hem inaugurat la sèrie històrica de les que tindran lloc cada tercer cap de setmana de novembre d'ara endavant, tal i com preveu el Reglament de Participació Ciutadana, aprovat pel consistori el 2018.

L'equip de Govern som conscients que, tot i l'èxit rotund de participació, cal seguir treballant per aconseguir encara una més gran implicació en els temes de ciutat, per fer de les formes de democràcia directa una de les vies per aprofundir en el nostre sistema democràtic. El perfeccionament de la democràcia és el que permet les societats desenvolupar-se millorant el benestar de la gent.

 Pel contrari, els grups que vulguin negar, tergiversar o limitar els drets i la participació de la ciutadania, ja sigui en nom d'una mal entesa austeritat, d'una suposada expertesa tècnica, o per simple oportunisme històric, fent el paper de fills maldestres i ressentits d'un temps passat, l'únic futur que tenen és la crisi i la desaparició.

Perfeccionament de la democràcia vol dir alhora lluita contra l'atur, pel dret a l'habitatge, per unes pensions i salaris dignes, i per una educació i sanitat públiques d'alta qualitat. Qüestions totes elles que com sabeu, són el centre de l'agenda política de Sant Feliu en Comú Podem.

A Sant Feliu hem fet un pas per acompanyar aquest camí que hem de transitar cap a uns més grans democràcia i benestar per tothom i al que segur que s'uniran cada cop més conciutadanes. Per fer-ho plegades amb un pas encara més ferm i una mirada encara més ampla.

www.santfeliu.cat/santfeliuencomupodem

ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior