Consistori

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
29/05/2023 01:41:12

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

L'Ajuntament
L'opinió dels grups municipals

No a la guerra és no a la guerra

01/04/2022
Lectures: 160
No a la guerra és no a la guerra

El 2003 la gent de Sant Feliu vàrem donar suport massivament a les mobilitzacions del NO A LA GUERRA per rebutjar l'atac dels Estats Units contra l'Iraq. Gairebé vint anys després dels trens plens per anar a les protestes, el passat 28 de febrer omplíem la plaça de la Vila contra l'atac de Rússia a Ucraïna, un immens patiment per a la població civil.

Una diferència substancial, però; al conflicte desfermat per l'ultranacionalisme de Putin a Ucraïna, bona part dels dirigents de la UE li posen un CAL MÉS GUERRA (però hi vas tu i pagues tu), en comptes d'aquell genuí NO A LA GUERRA. El gir bel·licista és proporcional a la influència de l'extrema dreta al continent i a la manipulació de mitjans de comunicació d'arreu.

Degut a la censura de mitjans decretada per primer cop a la UE, la desinformació és ara més patent que el 2014; l'antecedent de l'actual conflicte és a la regió ucraïnesa del Donbàs que ja havia causat més de 14.000 morts. El nivell d'estultícia d'aquests dies a mitjans de comunicació és  una cosa mai vista des de fa dècades, amb apel·lacions a la implicació de l'OTAN i al conflicte nuclear, sense el més mínim pudor. La doble vara de mesura pels refugiats segons l'origen, el blanquejament de grups neonazis enquadrats a l'exèrcit ucraïnès i el relat infantil de bons i dolents, completen el panorama de l'opinió publicada.

Mentre la UE es mostra, un cop més, subordinada als interessos dels Estats Units, els crims contra la humanitat no troben aturador. En comptes de centrar els esforços en la diplomàcia en una acció de mediació internacional, veiem una escalada declarativa i armamentista sense precedents des de la II Guerra Mundial.

L'armamentisme porta més inseguretat i més guerra, com al Iemen i a Síria de fa anys, i a Palestina de fa dècades, per posar tres exemples. Ningú que es consideri antimilitarista o pacifista pot entendre que la resposta al legítim dret a la defensa sigui una carrera armamentista.

Sant Feliu En Comú Podem apel·lem a la solidaritat amb les víctimes d'Ucraïna, liderada pel Consell Solidari i la Creu Roja, als mecanismes internacionals de manteniment de la pau, i davant l'estupidesa de la guerra, recordem en Julio Anguita per referir-s'hi:

"Malditas sean las guerras y malditos sean los canallas que las promueven"

www.santfeliu.cat/santfeliuencomupodem

ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior