El Ple

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
01/10/2020 17:56:32

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

L'Ajuntament
Ple Municipal

L'Ajuntament - Ple Municipal

29/11/2019
Lectures: 1240
El ple de novembre referma la unanimitat del consistori en aquells temes d'especial sensibilitat social

Dijous 28 de novembre es va celebrar el penúltim ple municipal de l'any, que incloïa sis mocions en el seu ordre del dia.

La primera moció de la sessió, presentada per dos integrants del Consell d'Infants, proposava l'adhesió al manifest del 20 de novembre, Dia Universal dels Drets dels Infants i els Adolescents de Catalunya. En ella es reivindicava el paper de l'educació i mesures contra el canvi climàtic, i apostava per millorar el respecte i la igualtat. La moció es va aprovar per unanimitat de tots els grups.

La següent moció va anar a càrrec de dues representants del Consell de Dones de Sant Feliu, i versava sobre l'adhesió al Manifest Unitari del Dia Internacional contra les violències masclistes. El text, que es va aprovar per unanimitat, afirmava que "encara avui es fa imprescindible seguir treballant conjuntament i coordinadament amb la implicació de totes  les  administracions i agents  socials per  a l'eradicació de totes les violències masclistes".

La Junta de Portaveus va presentar la seva tercera moció a favor dels Drets de les Persones amb Discapacitats, amb un manifest que subscrivien diverses entitats de Sant Feliu que representen aquest col·lectiu. Aquest punt, en el que es reivindicava que "no hi ha polítiques actives en favor de la discapacitat", també es va aprovar per unanimitat.

La darrera moció en clau social del ple de novembre la va presentar la regidora de Feminismes i LGTBI Loren Rider, i proposava l'adhesió al manifest del Dia Internacional contra la SIDA. Amb el títol 'Ni estigma ni discriminació' la moció reivindicava un pacte social per a la resolució de la vulneració de drets. El punt es va aprovar per unanimitat de tots els grups del consistori.

La sessió plenària va tractar dues mocions més, de caràcter més administratiu. Una d'elles determinava l'assignació a membres del consistori per assistència al ple de constitució, que es va aprovar amb els vots a favor de tots els grups a excepció de l'abstenció de Veïns per Sant Feliu. En l'altra s'acordava el cessament de la persona professional que treballava com cap de comunicació, que va comptar amb els vots a favor de Sant Feliu en Comú Podem i ERC, el vot en contra del PSC i VSF, i l'abstenció de Ciutadans i Tots Som Sant Feliu.

Habitatge

L'impuls de les polítiques d'habitatge va ser un dels temes destacats del ple de novembre. D'una banda es va aprovar per unanimitat la desafectació de 4 béns immobles situats a la quarta planta del carrer del Pla, un acte administratiu per formalitzar la cessió gratuïta a l'IMPSOL perquè hi construeixi habitatges de protecció oficial.

Un altre punt plantejava donar llum verda a la concessió de subvencions a aquelles persones propietàries d'habitatges que els posin a disposició de la borsa de lloguer social. El regidor d'Habitatge Aitor Rivera va reiterar el seu "compromís absolut amb l'Oficina Local d'Habitatge, i l'agraïment a aquelles persones que de forma altruista posen a disposició de la Borsa Local el seu habitatge". El punt es va aprovar per unanimitat.

En la sessió plenària també es va donar compte d'un acord relatiu a la promoció de 90 habitatges de lloguer amb serveis per a persones grans autònomes, que s'edificaran en la finca situada en la confluència entre els carrers de Clementina Arderiu, Marquès de Monistrol i Joan de Batlle.

El Complex, a debat

Un dels punts que va comptar amb més intervencions per part dels i les portaveus en la sessió va ser la proposta de tarifes d'abonaments d'activitats i serveis del Complex Municipal de Piscines per al 2020. El regidor d'Hisenda Oriol Bossa va explicar el contingut de la proposta, afirmant que "algunes de les mesures són l'increment d'un 1,5 % corresponent a l'IPC i la congelació de les noves altes".

La intervenció de Bossa va trobar rèplica en les intervencions dels grups de l'oposició com la del portaveu de VSF Silvestre Gilaberte, que va explicar el seu vot en contra argumentant que "no s'ha fet seguiment del pla de viabilitat del Complex i no hi ha hagut reunió ni a l'abril ni al novembre. Abans de revisar els preus hauríem de reunir-nos perquè hi ha incerteses". Per part de TSSF el seu portaveu Jaume Manyoses va incidir també en el fet de "no haver fet reunions de seguiment", expressant la seva preocupació perquè "a l'oposició ens falta una visió de la situació més llarg termini, esperem que l'any que ve no es repeteixi". La regidora de C's Elisabet Valencia va mostrar la seva disconformitat argumentant que "creiem que hi ha hagut voluntat d'ocultació d'informació per part de l'equip de govern". Lourdes Borrell, portaveu del PSC, també va mostrar disconformitat amb el plantejament del punt expressant que "em sembla impresentable que no s'hagin fet les reunions de seguiment del Complex".

El regidor Oriol Bossa va concloure el punt anunciant que "la comissió de seguiment arribarà al desembre, i es donarà tota la informació perquè no hi ha cap intenció d'ocultar res", convidant-hi a la resta de membres del consistori a assistir-hi per "treure les seves conclusions". El punt es va aprovar amb els vots a favor de l'equip de govern, els vots en contra del PSC, C's i VSF, i l'abstenció de TSSF.

Al ple de novembre també es va tractar la revisió de preus de dos contractes de serveis en sengles punts, que es van tractar conjuntament. El regidor d'Hisenda Oriol Bossa va informar d'una banda sobre l'import del contracte de l'arbrat, que ascendirà a 4.452 euros, i del de parcs i jardins, que serà de 9.840 euros.

Un altre punt del ple versava sobre el contracte programa 2016-2019, un acord entre el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, i l'Ajuntament per a la coordinació i la col·laboració en matèria de serveis socials. La regidora de Serveis Socials Flavia Reina va exposar el contingut d'aquest contracte programa, que permetrà formar i contractar temporalment una persona professional per donar suport al servei de primera acollida. El punt es va aprovar per unanimitat.

En clau urbanística el ple de novembre va tractar el projecte executiu de la vorera del carrer Jaume Ribas. La regidora d'Urbanisme Mireia Aldana va explicitar que amb aquesta intervenció, que té un pressupost de 215.122,04 euros, "hi haurà una millora molt substancial de la mobilitat i l'accessibilitat". El punt va comptar amb el vot afirmatiu de manera unànime de tots els grups del consistori.

Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar