Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
28/03/2024 13:39:30

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Una ciutat feminista
Els nostres drets, la nostra igualtat

Sant Feliu reivindica les identitats trans* com una possibilitat més de viure la identitat i el gènere

24/10/2022
Lectures: 2300
Sant Feliu reivindica les identitats trans* com una possibilitat més de viure la identitat i el gènere

Dimecres 26 d'octubre l'entitat Trans*BaixPower organitza 'Soc com tu', un acte per commemorar el Dia per la despatologització de les persones trans*. L'entitat convida la ciutadania a celebrar una festa que començarà a les 17.30 h amb una batucada al carrer de Pi i Margall, i que comptarà amb la participació de la colla de tamborines del Casal de la Dona i de la gegantona Espriueta, de l'AFA Salvador Espriu. La passejada finalitzarà sobre les 18 h a la plaça de la Vila, on l'alcalde Oriol Bossa i la regidora de Feminismes i LGTBIQ+ Loren Rider donaran pas a un col·loqui moderat per la pròpia entitat, i en què les persones assistents podran preguntar directament als i les ponents. La trobada finalitzarà amb una xocolatada popular, amenitzada per una batucada i el ball final de la gegantona.

'Soc com tu' és una iniciativa que vol visibilitzar la despatologització trans*, tot reivindicant que aquestes identitats no són una patologia sinó una possibiltat més de viure el gènere, així com la lluita de les persones trans* per aconseguir el dret a la identitat o l'expressió de gènere. Activistes, professionals de la salut i institucions públiques d'arreu del món han abanderat aquesta lluita per retirar qualsevol procés de trànsit entre gèneres dels principals manuals diagnòstics de trastorns mentals. Aquest ha estat un procés llarg i no exempt d'obstacles: tot i que l'any 1990 l'Organització Mundial de la Salut (OMS) va treure del catàleg de malalties les persones homosexuals, no és fins 2018 que aquest organisme decideix desclassificar del llistat de malalties mentals les persones trans*, anomenant la seva realitat 'incongruència de gènere'.

En clau nacional, l'any 2016 la Generalitat va aprovar un nou model de salut que no considera la transsexualitat una patologia, i on  s'hi s'expedeix el carnet de salut amb el nom sentit, és a dir, el nom que la persona sent i no el de naixement. Des de l'Ajuntament de Sant Feliu, i concretament des de la regidoria d'LGTBIQ+, s'impulsen polítiques per a la diversitat afectiva, sexual i de gènere, entre les quals destaca l'elaboració del primer Pla Local LGTBIQ+. En l'àmbit de la salut s'està treballant per a l'establiment de mecanismes de coordinació amb els CAP de la ciutat, per tal de fomentar l'aplicació del model d'atenció a la salut de les persones trans*, i de la resta de col·lectius LGTBIQ+.

 

Documents relacionats:
Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior