Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
24/09/2021 20:47:55

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Llum verda a la nova llei de contenció dels preus dels lloguers a Sant Feliu

30/09/2020
Lectures: 1263
Llum verda a la nova llei de contenció dels preus dels lloguers a Sant Feliu

Els contractes de lloguer a Sant Feliu es regiran a partir d'ara també per la llei de contenció dels preus dels lloguers, que va entrar en vigor el passat 22 de setembre. El municipi és considerat segons la normativa, juntament amb altres 59 localitats de Catalunya, una ciutat amb "mercat d'habitatge tens", atès que es troba especialment en risc el proveïment suficient d'habitatge de lloguer a la població en condicions que el facin assequible.

A partir d'aquesta nova llei els lloguers estaran vinculats a un índex de referència calculat per la Generalitat que tindrà en compte diferents variables com els metres quadrats, l'estat de conservació o la localització del pis, entre d'altres. La normativa fixa també que el preu del lloguer no pot augmentar respecte al contracte anterior si va ser firmat en els darrers cinc anys, i que si una vivenda tenia un preu per sobre de la mitjana de lloguers de la mateixa zona, el nou contracte no podrà superar l'índex de preus de la Generalitat. En cas de pagar un preu superior, el llogater o llogatera podrà exigir una rebaixa. A més, com la nova normativa només preveu congelacions o revisions a la baixa, si s'està pagant un preu inferior a l'índex el propietari no podrà apujar el preu.

Per tal de garantir el seu compliment, la llei preveu l'aplicació de sancions d'entre 3.000 i 90.000 euros. Entre les infraccions greus hi ha l'ocultació a l'inquilí o inquilina de que la vivenda que ocupa està subjecta al règim de contenció de rendes, o establir una renda que superi l'import màxim establert en un 20% o més. Entre les sancions lleus s'estableix el no fer constar l'índex o la renda de l'anterior contracte en la publicitat d'habitatges de lloguer.

Aquesta mesura d'àmbit autonòmic se suma al conjunt de de polítiques socials i urbanístiques que impulsa l'Ajuntament per facilitar el dret a l'habitatge de la ciutadania. Aquestes es poden consultar al portal d'informació i assessorament en matèria d'habitatge www.santfeliu.cat/habitatge, que inclou des dels ajuts i subvencions previstos durant la crisi de la COVID-19 fins al ventall de serveis que presta l'Oficina Local d'Habitatge. Els serveis tècnics de l'Oficina ofereixen assessorament a la ciutadania sobre les regulacions que contempla la nova llei sobre regulació del lloguer, així com orientació per poder predeterminar si les persones que s'hi adrecin poden ser beneficiàries d'avals o ajudes al pagament del lloguer. L'Oficina també ofereix suport als llogaters de la Borsa de lloguer municipal en el servei mediació entre persones propietàries i llogateres, que també presta fins i tot a aquelles que no tinguin el pis a la Borsa.

Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior