Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Inici
Mostrar panell d'identificació
Mostrar cercador global

Sant Feliu diu prou a la violència masclista en el Dia Internacional per a l'eliminació de la violència vers les dones

Amb el lema 'Jo he dit prou a la violència masclista, i tu?', Sant Feliu celebrarà un seguit d'activitats fins al dia 1 de desembre per reivindicar el 25N, Dia Internacional per l'eliminació de la violència vers les dones. El programa inclou diferents iniciatives com exposicions, tallers, o la Marxa del Baix Llobregat contra les violències, que enguany arriba a la seva desena edició.

Dijous 23 a les 17 h el cinefòrum 'La por' de Jordi Cadena donarà inici als actes del 25N, en un acte que se celebrarà al Centre Cívic Mas Lluí organitzat per ABD del Servei d'Intervenció Especialitzada, que tindrà un aforament limitat a 40 persones. Un dia més tard el programa continuarà amb la instal·lació a la plaça de la Vila d'un punt informatiu també a càrrec del SIE, que ofereix atenció i acompanyament a totes les dones joves i adultes i els seus fills i filles afectats per processos de violències masclistes. La mateixa tarda el Servei d'Atenció a les Víctimes de la Policia Local organitzarà dos tallers d'autodefensa i protecció, un d'ells a les 16 h al Centre Cívic Les Tovalloles, i un altre a les 18.30 h al Casal de Joves. Les persones interessades poden inscriure's enviant un correu electrònic a policialocal.sav@santfeliu.cat

La jornada del 25 de novembre s'iniciarà a les 12 h amb un acte reivindicatiu a la plaça de la Vila contra les violències masclistes i la lectura del manifest, a càrrec del Consell de les Dones. Aquest donarà pas a la ja tradicional trobada a la plaça de l'Estació a les 17.30 h per marxar plegades cap a la manifestació que se celebrarà a Barcelona.

Les activitats continuaran diumenge 26 amb la 10a Marxa del Baix Llobregat contra la violència masclista, que a Sant Feliu s'iniciarà a les 11 h a la plaça de la Vila. La Marxa passarà pels carrer de Pi i Margall, Beltran i Montserrat, la rambla Marquesa de Castellbell i la carretera de Laureà Miró, per acabar finalment al parc de Torreblanca on s'aplegaran totes les participants de diversos indrets de la comarca. Allà se celebrarà la concentració final, s'oferirà xocolatada a càrrec de l'Associació Cervelló Solidari, i es llegirà el manifest.

Dimarts 28 de novembre a les 10.30 h el Centre Cívic Les Tovalloles acollirà el Plenari de la Xarxa de prevenció, coordinació i atenció a les dones en situació de violències masclistes, per parlar de 'La xarxa comunitària en la reparació de les violències masclistes', a càrrec de la psicòloga Sílvia Moreira d'Associació Helia. Dos dies més tard, dijous 30 a les 18 h, se celebrarà el taller col·loqui 'La importància d'un Punt Lila en la prevenció i atenció de les violències masclistes' al Casal de Joves, amb Arana Feminista.

La darrera activitat programada per celebrar el 25N anirà a càrrec de l'Ateneu Santfeliuenc i el Casal de la Dona, que presenten divendres 1 de desembre a les 20 h l'obra de teatre 'Genitalmente hablando', a càrrec de la Cia. Las Melodramáticas. El preu de l'entrada és de 8 euros anticipada, i 10 el mateix dia a taquilla. A més d'aquest seguit d'iniciatives, la ciutadania pot visitar a l'Ateneu Santfeliuenc i fins a l'1 de desembre l'exposició 'Lliures i sense por', de dilluns a divendres, de 16 a 22 h.

Compromís en la lluita contra la violència masclista

Sant Feliu va ser un dels primers municipis a crear serveis específics adreçats a dones com el Servei d'Informació i Atenció a les Dones (SIAD), que ofereix informació, assessorament jurídic, suport psicològic i espais de trobada per a les dones que es troben en situació de discriminació i desigualtat de gènere. A més, s'han ampliat els serveis que ofereix el SIAD perquè atengui no només a les dones en situació de violència masclista, sinó també, si s'escau, als seus fills i filles. L'Ajuntament també ha impulsat la creació del Servei d'Atenció a la Víctima, adreçat a les persones vulnerables per qualsevol situació.

Servei d'Informació i Atenció a les Dones (SIAD)

Telèfon 93 685 80 02 - Cal demanar cita prèvia

Can Ricart (pl. Lluís Companys, 1)

Servei d'Atenció a la Víctima

Telèfon 93 666 15 43

Correu electrònic: policialocal.sav@santfeliu.ca