Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
20/04/2024 10:21:39

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

L'Ajuntament fa entrega dels diplomes i ordinadors reciclats a les persones participants de la segona fase del Pla d'Inclusió Digital

24/02/2022
Lectures: 4589
L'Ajuntament fa entrega dels diplomes i ordinadors reciclats a les persones participants de la segona fase del Pla d'Inclusió Digital

Aquest dimarts 23 de febrer, a CO-Innova_LAB (Torre del Roser) va tenir lloc l'acte d'entrega dels diplomes que certifiquen l'assistència als cursos del projecte del Pla d'Inclusió Digital, així com també es va fer entrega d'un ordinador reciclat perquè puguin continuar desenvolupant des de les seves llars tot l'après .

L'Ajuntament, a través del programa Sant Feliu Innova i l'àmbit municipal de projectes transversals, va posar en marxa el Pla d'Inclusió Digital el passat mes de maig, una iniciativa de lluita contra l'escletxa digital contemplada dins del Pacte de Ciutat (eix 1: Garantia dels Drets  Bàsics i de Ciutadania) i alineada amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), imprescindibles en el marc de la reconstrucció social i econòmica de la ciutat.

Pla d'Inclusió Digital

El Pla d'Inclusió Digital, a través de la formació i capacitació en competències i habilitats digitals, pretén ser una eina per combatre la bretxa digital i les desigualtats que genera, fomentant l'apoderament de la ciutadania. 

En la gestió d'aquest projecte, tant en la detecció com en la derivació de perfils amb necessitats d'alfabetització digitals, es treballa estretament amb diversos departaments i unitats de l'Ajuntament com Serveis Socials, el Programa Municipal de Persones amb Discapacitat, el Servei Local d'Ocupació i el SPAAI Mirabolà, entre d'altres.

Aquest projecte treballa l'empoderament digital i reduir la bretxa digital, especialment a les persones amb major risc d'exclusió digital i en situació de vulnerabilitat, atenent a les diferents formes en les que s'articula la desigualtat: gènere, edat, educació, diversitat funcional, origen ètnic, etc.

L'execució d'aquest projecte de col·laboració público-privada l'està portant a terme l'agent d'economia social i solidària comarcal Solidança.

Dades del projecte

Fins a la data s'han realitzat 30 tallers, oferint  480 hores de formació, i on s'han inscrit gairebé 200 veïns i veïnes de Sant Feliu.

En els tallers ja realitzats, les persones participants han après a utilitzar l'ordinador de manera pràctica, a fer cerques diverses a Internet, utilitzar les eines per a fer videoconferències, l'ús i la gestió del correu electrònic, etc. L'objectiu del taller és que els participants estiguin familiaritzats amb les noves tecnologies de la vida quotidiana.

Per completar el cercle d'aquest projecte formatiu, Solidança, a través del projecte eReuse que permet allargar-ne la vida útil dels ordinadors, i amb el suport de l'Ajuntament de Sant Feliu, va fer entrega d'un ordinador reciclat a cada participant del curs perquè puguin continuar desenvolupant  des de les seves llars tot l'après.

L'entrega de material fa singular aquest projecte. Des de l'inici de la pandèmia, l'any 2020, l'Ajuntament ha fet entrega de material tecnològic a entitats, escoles i ciutadans. 

2020

  • 15 unitats a l'Escola Monmany
  • 10 unitats a Escola Arquitecte Gaudí
  • 2 unitats al Centre Mirabolà
  • Total 2020: 27 unitats

 
2021

  • 10 unitats a l'Escola Arquitecte Gaudí
  • 50 unitats a Escoles i entitats (AMPA i AFA)
  • 27 unitats primera entrega Pla Xoc Inclusió Digital
  • Total 2021: 87 unitats

 

2022
16 unitats Pla Xoc Inclusió Digital

 

Reaccionar a la digitalització

L'acte va comptar amb la presència d'Oriol Bossa, primer tinent d'alcaldia; Aitor Rivera, regidor de Comerç i Turisme, Dret a l'Habitatge, Joventut i Innovació i Tecnologies; i Flavia Reina, presidenta de l'Àrea de Drets de Ciutadania i Polítiques Socials.

Bossa va comentar que fruit de la pandèmia "la digitalització s'accelera, es demanen unes competències digitals i com Ajuntament hem sabut reaccionar amb aquests plans d'inclusió". A més, entre els participants hi ha la intenció de continuar i ampliar la formació digital.

Més formacions

Per aquelles persones que estiguin interessades en realitzar formacions en l'àmbit digital, us podeu adreçar presencialment a la Torre del Roser o trucant al 93 685 80 24 (horari d'atenció: 10 a 14 hores).

Aquest projecte es porta a terme amb el suport de l'Àrea Metropolitana de Barcelona en el marc del Pla ApropAMB.

Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior