Cultura energètica i estalvi

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
07/06/2023 07:21:31

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Sessió 01: Entendre la factura elèctrica

18/03/2021
Lectures: 1397
Sessió 01: Entendre la factura elèctrica

A través de diferents models de factura, s'exposen els conceptes que s'hi troben i es fa una breu introducció per a familiaritzar-se amb la factura.

En la sessió s'expliquen termes com: comercialitzadora, distribuïdora, mercat regulat i mercat lliure, tarifes, peatges d'accés, terme de potència, terme d'energia, descomptes, bo social, serveis de manteniment, lloguers de comptadors, impostos i altres conceptes.

ÍNDEX TEMPORAL

0:00:00 Presentació del programa Connecta't a l'estalvi energètic i el format de les dotze sessions virtuals que es realitzaran en el cicle d'assessorament energètic i aigua.

0:05:54 0.Conceptes clau. Enllaç al llistat de comercialitzadores de la CNMC. Enllaç al llistat de comercialitzadores amb certificat de garantia d'origen renovable.

0:16:37 1. Comercialitzadores: Mercat Regulat Vs Mercat Lliure. Notícia informativa al web de la CNMC sobre comercialitzadores de mercat regulat i mercat lliure.

0:25:09 2. Dades de facturació i del contracte. Revisió amb factures reals.

0:31:29 3. Potència contractada. Terme de Potència. Detecció de la potència contractada, preus del terme de potència i com calcular el cost pel terme de potència.

0:44:38 4. Energia i tipus de tarifa. Preu de l'energia i energia utilitzada durant les dates de facturació. Tarifes d'un sol període (2.0A i 2.1A) i de dos períodes (2.0DHA i 2.1DHA): determinació de quan surt a compte la tarifa de discriminació horària realitzant un exercici pràctic amb full de càlcul per determinar diferències entre. Recopilació de preus per la tarifa PVPC i indexada a través de la calculadora de Lumios de Red Elèctrica de España.

1:14:40 5. Serveis de manteniment. Obligatorietat i recomanacions.

1:17:05 6. Lloguer de comptador. Determinació del preu de lloguer del comptador i recomanacions.

1:18:10 7.Impostos: Impost d'electricitat (IE) i Impost al Valor Agregat (IVA). Quin origen tenen els impostos i per què es paguen.

1:20:55 Exercici final: elaboració d'una factura amb full de càlcul. Descàrrega del full de càlcul (document Open "Calculadora factura elèctrica" als documents adjunts.

1:28:02 Agraïments i tancament.

ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior