Cultura energètica i estalvi

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
07/06/2023 07:53:15

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Sessió 03: Potència i energia elèctrica (1a part)

08/04/2021
Lectures: 1191
Sessió 03: Potència i energia elèctrica (1a part)

Aquesta càpsula sobre el terme de potència i el terme d'energia es divideix en dues parts. En la primera part s'analitza la diferència entre els dos termes i es determina com controlar el cost final de la factura.

ÍNDEX TEMPORAL

0:00:00 Benvinguda.

0:06:00 0. Conceptes clau. Repàs dels conceptes claus dels quals parlarem: potència elèctrica, energia elèctrica, preu, cost, comercialitzadora, distribuïdora, mercat majorista, mercat minorista i el mercat minorista es divideix en mercat regulat i mercat lliure.

0:14:10 1. Donar d'alta a la plataforma e-distribución per fer el seguiment de l'energia elèctrica que utilitzem, revisar els pics de potència que hem tingut o fer diagnòstics dels aparells que tenim a casa entre altres.

0:16:51 2. Preu de la potència. Com determinar el preu de la potència i quina diferència hi ha entre el preu mínim del mercat lliure i el preu establert al mercat regulat.

0:21:25 3. Potència contractada. Què és la potència contractada i què podem fer per optimitzar-la.

0:23:53 4. Com aconseguir reduir el cost del terme de potència? Diferència de costos entre el mercat lliure i el mercat regulat segons la potència contractada. Com veure a la plataforma e-distribución els pics de potència de cada període facturat i quina és la potència que hauríem de contractar. Què passa quan ens passem de la potència contractada?

0:33:06 5. Preu de l'energia. Exemples a mercat lliure i exemples a mercat regulat (PVPC). S'observa com verificar el preu del mercat regulat, en cas de tenir contractada una comercialitzadora de referència o tenir la tarifa indexada a través de l'espai web de Red Eléctrica de España, l'eina LUMIOS.

0:49:00 6. Energia utilitzada. Distribució de mitjana de l'ús energètic segons els aparells i espais de la llar.

0:50:44 Com reduir el cost de l'energia. Veiem que hi hauria 3 maneres de reduir-ho: segons el preu, bones pràctiques i eficiència energètica. Deixem una setmana per diagnosticar els aparells que tenim a casa i la setmana vinent puguem entendre millor els diferents conceptes.

RECORDATORI: fer el diagnòstic de la llar (reviseu tots els aparells que fan ús d'energia) i enviar més propostes d'estalvi energètic i d'aigua.

0:59:12 Agraïments i tancament de la sessió.

ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior