Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
01/04/2023 23:14:53

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Sant Feliu
Ciutat Educadora
Compromís del Govern Local

L'ajuntament de Sant Feliu de Llobregat forma part de l'Associació Internacional de Ciutats Educadores des de l'any 2003.

Sant Feliu de Llobregat com a ciutat educadora considera que l'educació va més enllà del marc escolar, tota la ciutat és un espai educatiu i la formació permanent és clau en els processos de desenvolupament de les persones. Fomentar iniciatives i espais de reflexió ciutadana i participació social són la clau per evolucionar cap a una ciutat que promou la participació i la democràcia, cap a una societat millor, fomentant la inclusió social, l'equitat en l'accés i l'èxit educatiu.

La ciutat educadora treballa perquè l'educació sigui eix transversal de totes les polítiques locals, reforçat el potencial educador de les actuacions i programes de salut, medi ambient, urbanisme, mobilitat, cultura, esport, etc.

Sant Feliu com a ciutat educadora manifesta el seu compromís amb els objectius de desenvolupament sostenible i, concretament, treballem per garantir una educació inclusiva i de qualitat per a tothom i al llarg de la vida, com a motor de desenvolupament personal i col·lectiu i de transformació urbana a favor d'unes ciutats més justes, solidàries i interculturals.

Per això, és important l'establiment dels mecanismes necessaris per elaborar, implementar i avaluar les polítiques públiques comptant amb la participació d'una ciutadania activa, dotada d'esperit crític, compromesa i corresponsable.

La ciutat educadora de Sant Feliu treballa per convertir l'espai urbà en un espai educador en el qual, a més de facilitar l'accés a coneixements i sabers, es transmetin valors i actituds a fi que les persones puguin desenvolupar les seves capacitats i esdevinguin agents actius del desenvolupament de les seves comunitats.

Cal destacar que biblioteques, centres culturals, de salut, esportius, serveis municipals, associacions, teixit empresarial, mitjans de comunicació, etc., disposen de propostes educatives innovadores, des de l'àmbit no-formal i informal, que han de complementar i enriquir l'educació formal.

Salta a la part superior